Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Rojters procenjuje da bi takav program oporavka doveo do povećanja deficita ove godine, uz konstataciju da bi taj deficit bio pokriven iz finansijskih rezervi i preko pozajmica.

Agencija navodi, ne precizirajući izvor, da su devizne rezerve Srbije u februaru bile 13,458 milijardi evra, a mesec dana ranije 13.694 milijarde evra.

Aleksandar Vučić

EPA

Aleksandar Vučić, Foto: EPA

Ocenjuje i da srpska ekonomija neće ostvariti ciljani rast od četiri odsto za 2020. godinu i da će se suočiti sa recesijom, ali navodi da je Vučić rekao da bi Srbija trebalo da se oporavi 2021. godine.

Agencija navodi da se očekuje da lokalne banke, kako bi pomogle u oporavku, "ubace" oko dve milijarde evra u fond, za koji bi država osigurala dodatnih 1,25 milijardi evra u garancijama, dok bi Fond za razvoj Srbije trebalo da doda još 200 miliona evra.

Podseća i da je 15 osoba preminulo u Srbiji od posledica korona virusa, a da je njih 741 zaraženo, kao i da je Srbija uvela "stroge mere" zbog epidemije korona virusa.

Komentari (1)

vidoje z

30.03.2020 15:51

Ljutili se mi na Vucica ili ne, sudeci po pisanju medija, sve vise drzava kopira nasa resenja. Jedino se jos niko u EU nije odlucio na vanredno stanje i policijski cas.