NAJNOVIJI DOKAZI Evo kako Đilas i brat Gojko kriju vlasništvo nad firmama i nekretninama (FOTO)

Ovo su najnoviji dokazi o mahinacijama brata Dragana Đilas

Gojko i Dragan Đilas
Gojko i Dragan Đilas, Foto: Alo.rs

Istraživački tim Objektiva otkrio je modus operandi kako Gojko Đilas i njegov brat zavaravaju tragove i kriju dokaze o poslovanju. Vlasništvo u svojim firmama i nad nekretninama navodno prenose na svoje ortake, a iz senke oni vladaju i svime upravljaju. U prilog ovom zaključku ide i jedna “sitnica” koju smo otkrili, a koju je Gojko Đilas zaboravio da briše iz registra.

O čemu se tačno radi? Prošle godine Gojko Đilas je u Podgorici osnovao firmu OOBLE, u kojoj je lično vlasnik 30 odsto akcija.

Crnogorska firma OOBLE otvorila je ćerku firmu u Beogradu, na opštini Savski Venac, a njen zakonski zastupnik bio je upravo Gojko Đilas. Sistem rada je, kako su tada pisali beogradski mediji Alo! i Republika, bio uhodan i isti kao i kod ostalih kompanija braće Đilas.

Ćerka firma zadužena je da ostvaruje profit u Srbiji, ali će dobit biti isplaćivana matičnoj firmi u Podgorici. I u ovom slučaju, kao i u svim ostalim, gubitnik je država Srbija, koja neće moći da naplati porez na dobit od Đilasove firme.

Nakon što su beogradski mediji otkrili ovu poslovnu kombinaciju Đilasovog brata, i o tome pisali 9. januara ove godine, Gojko se samo desetak dana kasnije (22. Januara) navodno povukao iz ovog posla. Brisan je iz privrednog registra kao neko ko ima udeo u toj firmi.

Upravljačka i vlasnička prava preneo je zvanično na izvesnog Mirka Prelevića. Međutim, u privrednom registru i dalje je kao zvanična kontakt adresa ostao mejl gojko.djilas@gmail.com!? Da li je zaista realno da bi Đilas, uz vlasništvo nad firmom, nekom prodao i svoju ličnu imejl adresu?

U svakom slučaju, simptomatično je da se Gojko Đilas navodno povlači iz svih poslova čim istraživački mediji otkriju njegovo vlasništvo ili upravljačku funkciju u nekoj kompaniji. Pogotovo kad su u pitanju firme registrovane van Srbije i za koje se može osnovano sumnjati da služe za pranje novca.

Podsetimo, Objektiv je prethodnih dana otkrio kako su braća Đilas došla do najmanje 35 nekretnina u centru Beograda, a neke od najluskuznijih kupljene su novcem firme registrovane u poreskom raju, američkoj državi Delaver.

Povezane vesti

 • Korisnik: Slobodanka
  30/11/2020 - 21:02
  Pošaljite to nadležnim tužilaštvima!Možda ne čitaju novine?! Kad ovako ćute zbog jednog tajkuna i njegive svite, šta onda da očekuje običan čovek?
 • Korisnik: Zare
  30/11/2020 - 19:59
  Na vuka povika a lisica meso vadi. Uvek bilo i biće. Djilas je dno dna. Napada sve redom a ovamo mulja li mulja.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi