Milica, Zavetnici
Alo.rs

 

Milica Đurđević Stamenkovski

Alo / Nenad Vujanović

Milica Đurđević Stamenkovski, Foto: Alo / Nenad Vujanović

Član Predsedništva Zavetnika, Milica Đurđević Stamenkovski obavestila je prisutne da je uspešno završen pripremni proces za registraciju stranke i da se u roku od 15 dana očekuje da nadležno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zvanično potvrdi osnivanje Stranke.

Ona je istakla da će se Zavetnici boriti za očuvanje teritorijalnog integriteta, obnovu ekonomskog suvereniteta, vraćanje fiskalne i monetarne politike pod okrilje Srbije, kao i za "jačanje imuniteta srpskog naroda i države".

Pročitajte još:

Ona je kazala da će Zavetnici biti opozicija svim lošim potezima vlasti, i da će biti pozicionirani na "trećem putu", koji je, kako je navela, jedini pravi put za zaštitu vitalnih interesa.

Đurđevićeva je predstavila nove članove u Zavetnicima i navela da je reč o istaknutim pojedincima, ljudima koji su dokazani rodoljubi i stručnjaci u svojim oblastima.

Zavetnicima je pristupila Zita Njari-Igić, diplomirani inžinjer saobraćaja i prevodilac mađarskog jezika. Ona je poručila da je vreme da se "svi kojima je Srbija na srcu, bez obzira na etničko poreklo", založe za njene interese i celovitost.

- Ja imam puno poverenje u Milicu i rukovodstvo Zavetnika i pozivam sve pripadnike nacionalnih manjina koji žele da obnovimo Srbiju da nam se pridruže - rekla je Njari.

Zavetnici

Privatna arhiva

Filolog, publicista i novinar, Goran Igić je poručio da je Zavetnicima prišao zbog principa meritokratije, gde prioritet imaju kvalitet i zasluge.

- Zavetnici su postali nezaobilzan faktor na političkoj sceni koji čuva i brani državotvornu misao - rekao je Igić.

Prisutnima se obratio i Zoran Raković, odbornik u Skupštini opštine Bajina Bašta, ratni veteran i invalid, koji je poručio da se odlučio za Zavetnike, jer nude rad i istrajnu borbu, a ne prazna obećanja.

- Dok traje rat narod se moli Bogu i vojniku, a kada prođe, zaboravi i jednog i drugog. Znam da Zavetnici brinu o našim borcima i porodicama poginulih - dodao je Raković.

Član Predsedništva Zavetnika, dr Zoran Zečević iz Aranđelovca, predstavio je mere socijalne i zdravstvene politike, kao i rezultate dosadašnjeg delovanja Zavetnika u lokalnoj vlasti u ovoj opštini.

- Uspeli smo da uradimo mnogo za samo godinu dana. Nećemo se zaustaviti dok ne ispunimo svaku reč kojom smo se obavezali pred narodom - naglasio je dr Zečević.

Na konferenciji je poručeno da program Zavetnika nije spisak lepih želja, već realnih rešenja za goruće probleme, koja se mogu ostvariti za relativno kratak period. Naša ideologija je Srbija. Ona nema alternativu - zaključuli su u Medija centru.