Emanuel Makron, Aleksandar Vučić
Tanjug

 

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić

Tanjug

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Pročitajte još:

To je, za "Novosti", potvrdio francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni, koji naglašava da poseta koja je prvobitno bila planirana za početak decembra nije otkazana, već odložena. Makron je zamolio da se poseta pomeri zbog unutrašnjih prilika u Francuskoj, odnosno demonstracija i nemira na ulicama Pariza.

Preporučujemo još:

- Veoma naporno radim na dogovorima sa Beogradom o novom datumu i nadam se da ću uskoro moći da predložim konkretan termin. Očekujem da do posete dođe u narednim nedeljama - kaže Mondoloni.

Očekuje se da centralne teme susreta Vučića i Makrona, osim ekonomije i francuskih investicija, budu i situacija u regionu i pronalaženje rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Aleksandar Vučić i Emanuel Makron

Tanjug/Dragan Kujundžić 17.07.20

Aleksandar Vučić i Emanuel Makron, Foto: Tanjug/Dragan Kujundić

Ambasador Mondoloni rekao nam je da Francuska podržava dijalog Beograda i Prištine, kao i da nema informacije da je bilo ko oročio završetak dijaloga za jun ove godine:

- Što pre se postigne sporazum, to bolje. Tražili smo od Prištine da povuče odluku o taksama na srpsku robu i nadamo se da će se to uskoro desiti.


DOMAĆINSKI

Ovo će biti prvi susret predsednika Aleksandra Vučića i Makrona nakon propusta protokola u vezi sa rasporedom sedenja na ceremoniji obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata. Vučić je poručio da će Makronova poseta biti velika i veoma važna za nas, i da će biti domaćinski dočekan.