Izbori, birački spisak
Tanjug/Dragan Kujundžić
Izbori, birački spisak

Tanjug/Dragan Kujundžić

Izbori, birački spisak, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ukoliko naprednjaci prelome da se ide na vanredne parlamentarne izbore, oni će najverovatnije biti raspisani 9. maja, a na birališta će se ići 23. juna.

PROČITAJ JOŠ:

Druga opcija koja je "u igri", jeste da se glasa 30. juna, i u tom slučaju izbori bi bili raspisani 16. maja.

Ovakav izborni raspored podrazumeva kampanju u trajanju od 45 dana, a konačna odluka, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, trebalo bi da bude doneta oko Đurđevdana, nakon njegovih razgovora sa liderima Kine, Rusije, Nemačke i Francuske.

Izbori

Tanjug/Jaroslav Pap

Izbori, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Svi u vrhu SNS su za vanredne izbore, a pritisak na Vučića da oni budu i raspisani raste nakon radikalizacije protesta u kojima učestvuje i deo opozicije predvođen Savezom za Srbiju.

PREPORUČUJEMO:

Funkcioner SNS Goran Vesić rekao je u sredu da će naprednjaci posle uskršnjih i prvomajskih praznika odlučivati o dva važna pitanja - kontramerama prištinskim vlastima na uvođenje taksa na robu iz centralne Srbije i vanrednim parlamentarnim izborima:

Izbori

Alo!/Ognjen Radošević

Izbori, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

- Do tada će biti jasno u kom pravcu će ići razvoj situacije u vezi sa trajnim rešavanjem problema KiM. Pri odluci o raspisivanju izbora, nećemo se voditi stranačkim interesima, već interesima Srbije.