OČI CELOG SVETA UPRTE U MINSK Dvojica predsednika postigli VAŽAN DOGOVOR!

Predsedniku Srbije je, inače, na dolasku u Minsk, gde boravi povodom otvaranja Drugih evropskih igara, priređen svečani doček.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram/buducnosts

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Minsku, odmah po dolasku u dvodnevnu zvaničnu posetu Belorusiji, sa predsednikom Aleksandrom Lukašenkom o bilateralnoj saradnji i svim aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima na domaćoj i međunarodnoj agendi.

Vučić je posle razgovora sa Lukašenkom preneo da se bez sumnje nalazi u prijateljskoj zemlji, u uverenju da ekonomski odnosi Srbije i Belorusije mogu biti još bolji, dok su politički odnosi, kako je istakao, na najvišem nivou.

 

Dva predsednika razgovarali su i o skoroj poseti Lukašenka Srbiji, a na njihovoj agendi bilo je i pitanje trenutnog statusa kosovskog problema i izgledima za njegovo rešavanje.

"Čini mi se da sam uspeo da objasnim poziciju Srbije, detaljno, osim uobičajene zahvalnosti što Belorusija nije priznala nezavisnost Kosova i što poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije", rekao je Vučić.

Mnogo je, kaže, čuo od Lukašenka o zbivanjima u Moldaviji i Gruziji, a Lukašenko je, ističe predsednik, čovek koji veoma dobro poznaje situaciju i ima dobar uvid u zbivanja i političke procese u zemljama bivšeg SSSR.

Predsednik Vučić je podsetio da je Lukašenko bio jedini šef države koji je došao u našu zemlju tokom bombardovanja NATO, što Srbija ne može da zaboravi.

"Tada je pokazao veliko srce i ljubav prema srpskom narodu", kaže Vučić.

U današnjem razgovoru u Minsku, posebno je bilo reči o potrebi da dve zemlje unaprede trgovinsku razmenu, koja, istakao je Vučić, mora da bude mnogo veća od trenutnih 143 miliona, a sa zamenikom premijera Belorusije srpska delegacija razgovarala je o mogućnosti stvaranja zajedničkog preduzeća za montažu autobusa.

 

Predsednik Vučić veruje da će pre dolaska Lukašenka u Srbiju biti završeno više dogovora i sporazuma u cilju povećanja trgovinske razmene.

Lukašenku je, posebno, zahvalio na četiri miga koja smo dobili od Belorusije, kao i na povoljnim remontnim cenama, čime je ta zemlja značajno pomogla Srbiji.

MEDIJSKI ANALITIČAR IŠTVAN KAIĆ ANALIZIRAO POZADINU ŠOKANTNIH PRETNJI JOVE BAKIĆA Njegovo ponašanje zaista deluje bolesno, opasno i osvetničko! Od nekadašnje inteligencije ostao je samo puki intelektualizam!

Predsedniku Srbije je, inače, na dolasku u Minsk, gde boravi povodom otvaranja Drugih evropskih igara, priređen svečani doček.

Tokom posete on će se u Minsku sastati i sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim i drugim državnicima.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Časlav
  21/06/2019 - 16:43
  Srbija nastavlja da gradi dobre diplomatske odnose.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi