Savski trg
Grad Beograd
Savski trg

Grad Beograd

Savski trg, Foto: Grad Beograd

Strane obaveštajne službe, a posebno američka CIA i britanska MI6, poslednjih meseci su pojačale svoje aktivnosti u Srbiji, piše beogradski list.

Strane agenture su povele specijalni rat protiv Srbije i spremaju se da s "mekanijih" psihološko-propagandnih dejstava pređu na oštrije i opasnije metode, koje podrazumevaju i potpaljivanje unutrašnjih nemira, upozoravaju sagovornici.

PROČITAJ JOŠ:

Daju i nagrade

Poslednjih nekoliko meseci primetno je pojačano dejstvo stranih službi u Srbiji, a pogotovo američkih i britanskih agenata. Njih ima bukvalno svuda, slikaju i snimaju sve što bi im bilo od koristi za neke buduće akcije, a sada je posebno osetljivo što su se infiltrirali u redove opozicije. Pokušavaju da izdiferenciraju najperspektivnije pripadnike opozicije ili osobe iz javnog života koje su opoziciono nastrojene i naklonjene političkom angažovanju. Žele da takve uključe u poslove za koje su im potrebni, a zauzvrat bi ih i materijalno nagradili - priča izvor iz bezbednosnih krugova i dodaje:

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

- Takođe, strani agenti priželjkuju neki incident većih razmera da bi se protest dela opozicije omasovio i prerastao u svakodnevno okupljanje.

Bivši kontraobaveštajac Ljuban Karan ističe da su američka i britanska služba vodeće u kreaciji i vođenju, kako kaže, specijalnog rata protiv Srbije, čiji je cilj najpre brzo rešenje za Kosovo, a zatim i promena političkog kursa Srbije - udaljavanje od Rusije i približavanje NATO.

"Pakuju" afere režimu

- Oni će s psihološko-propagandnih dejstava preći na oštrije i opasnije metode, a to je stvaranje unutrašnjih problema u državi i, ako se stvori situacija, potpaljivanje unutrašnjih nemira. Opozicija i unutrašnja agentura će primenjivati silu, ali je cilj i da se državni organi isprovociraju na upotrebu sile. Time će moći da prikažu da je režim totalitaran i neprihvatljiv. Paralelno se radi na tome da se isprovociraju ulični nemiri i da se vlast poveže s nekim zloupotrebama tajnih službi u odnosu na političke protivnike.

Policija upala na jahtu! Čuveni SRPSKI POLITIČAR i poznati kriminalac uhvaćeni zajedno!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 12.08.2019. 19:50 - 12.08.2019. 21:25 Evo šta se dešavalo. Rečna policija, Foto: MUP Alo! u sutrašnjem broju otkriva kako je jedan opozicioni političar u usponu, uhvaćen u nedelju veče u društvu osuđivanog ubice. VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE! Velika akcija na Andrićevom vencu, otvaraju SVE PRILAZE!

Plasiraju dezinformacije

Vojni analitičar Vlade Radulović napominje da su Kosovo i bezbednosni sistem ključne teme zbog kojih strane obaveštajne službe najčešće pojačavaju svoje aktivnosti u Srbiji.

CIA

AP/Carolyn Kaster

CIA, Foto: AP/Carolyn Kaster

- Uvek ka je na dnevnom redu naoružavanje, strategija odbrane, nabavka vojne opreme ili nešto u vezi s Kosovom, budite sigurni da strena obaveštajne službe rade punim kapacitetom. Analize nepogrešivo pokazuju da je u poslednjem periodu primetno njihovo pojačano dejstvo, jer kad god se intenziviralo neko pitanje u vezi s Kosovom ili je ugovorena neka nabavka oružja, pojedine strane službe su u srpsku javnost plasirale određene poluinformacije ili dezinformacije - kaže Radulović.

BONUS VIDEO: