Vladimir Đukanović
Alo!/Dejan Briza
Vladimir Đukanović

Alo!/Dejan Briza

Vladimir Đukanović, Foto: Alo!/Dejan Briza

Radikalka je ponovo skočila u zaštitu predsednika Rusije Vladimira Putina, a kada su je napali pojedini parlamentarci, u njenu odbranu stao je Vladimir Đukanović, njen kolega iz skupštinske klupe.

Povod za raspravu na ovom zasedanju bio je izveštaj o Rusiji lorda Tomasa Mičela Džoplina, koji je naveo da Rusi šire propagandu i ubijaju ljude.

Pročitajte još:

 

 

Jovanovićeva je na to poručila da NATO optužuje Rusiju da se meša u unutrašnja pitanja i izbore u drugim zemljama, a da ta alijansa pritom koristi sva moguća sredstva za širenje svoje propagande.

Posle izlaganja poslanice SRS-a, u diskusiju su se uključili i ostali delgati koji su napali ne samo nju, već i Srbiju, da bi se nakon toga za reč javio poslanik Vladimir Đukanović. On je poručio da je vreme totalitarizma prošlo i naveo da ne želi da Srbija bude žrtva kao što je to bilo 1999.

Nataša Jovanović

Alo / M.Jošida

Nataša Jovanović, Foto: Alo / M.Jošida

- Ono što je mene iznenadilo jeste reakcija parlamentaraca iz Ukrajine, Letonije, Gruzije, ali i samog lorda Džoplina. Mislim da je bilo oko osam parlamentaraca koji su krenuli da napadaju koleginicu Jovanović i Srbiju - otkrio je Đukanović za „Alo!” i dodao je da potpuno neverovatno da u eri demokratije neko brani drugačije mišljenje.

 

- Rekao sam da sam smatrao da je komunizam nešto najgore što je moglo da zadesi svet, ali da bih posle ovakve diskusije promenio mišljenje. Napomenuo sam i da je suludo da u Srbiji pričate o ruskom uticaju, kada ovde imamo jednu jedinu radio-stanicu „Sputnjik” i sve ostale medije koji su suštinski pod zapadnom kontrolom - istakao je on i poručio parlamentarcima da oni s ovakvom pričom na najbesmisleniji način troše pare poreznika EU i da zarad svojih interesa žrtvuju i Ukrajinu i Gruziju.

- Kazao sam da ne želim da moja zemlja bude žrtva, smo to već bili 1999. i ne pada nam na pamet da ulazimo u konflikte, ali želimo sami da odlučimo šta ćemo raditi - kazao je Đukanović i dodao da diskusija nimalo nije bila prijatna.

Panika zbog alarma!

Tokom parlamentarne skupštine NATO u jednom trenutku je nastala opšta panika, kada su se upalili alarmi. Poslanik Đukanović otkriva da nikome nije bilo prijatno, ali da je sve prošlo u najboljem redu.

- Uključili su se alarmi za požar i zaista su neki učesnici bili u panici, ali meni je sve to delovalo smešno - kazao je on i dodao da se sve završilo posle desetak minuta.