Miloš Jovanović
Youtube printscreen
Miloš Jovanović

Youtube printscreen

Miloš Jovanović, Foto: Youtube printscreen

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je načelan stav te stranke da će biti na opozicionim protestima koji se subotom održavaju u Beogradu sve dok su ciljevi jasni, a to su fer izborni i medijski uslovi i dok je organizacija jasna.

DSS je uputila pismo Savezu sa Srbiju jer ga smatra „na neki način, neformalnim organizatorima“.

Na pitanje da li će doći i na naredni protest u subotu, on je rekao da će „videti i da će biti u komunikaciji“ da sazna kakav je cilj i „ko će predavati zahteve“.

„Nije potpuno nevažno da se zna u ime koga idemo u protest, u ime čega, a to su izborni i medijski uslovi“, rekao je Jovanović, podsetivši da je i DSS potpisala dokument sa takvim zahtevima vlastima.

On je rekao da nema ništa protiv nevladinog sektora, ali „ako političari učestvuju u nekom protestu, ne bilo loše i ne treba bežati od toga da oni sami isporuče neki zahtev“.

Pročitajte još:

Sporazum koji je potpisao sa Samadžićem, predviđa koordinaciju političkih aktivnosti, okupljanje ličnostii s podudarnim političkim razmišljanjem pod jedan „kišobran“.

Samardžić je naglasio da je suprostavljanje politici „predaje Kosova koju vodi ova vlast“ istovremeno i borba za demokratiju.

„Ovaj način vođenja politike u vezi s Kosovom vodi ovu vlast direktno u autokratiju i despotski režim i to je u neposrednoj vezi“, rekao je Samardžić, uz ocenu da se Srbija „vratila u devedeste godine ali u još gorem obliku“.

Komentari (3)

Milan

24.12.2018 19:35

Ma koji protesti? Bezobrazlug natovsko ustaski se okupio

m

24.12.2018 21:09

Svi bi hteli na punu kasu. Prosto jurišu.

Dora

25.12.2018 08:07

Samo se nadajte