Dragan Đilas
Printscreen
Dragan Đilas

Printscreen

Dragan Đilas, Foto: Printscreen

Dragan Đilas u nedostatku argumenata za svoju odbranu pokušava da "pravnim zavrzlamama" i proširivanjem krivične prijave izvrši pritisak na državne institucije, ali i da skrene temu sa suštine objavljenih dokumenata o njegovom finansijskom stanju.

Proširenom krivičnom prijavom obuhvatio obuhvaćen je direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Željko Radovanović.

U obrazloženju ovog proširenja, Dragan Đilas je naveo da je da Radovanović navodono iskoristio lažne izvode sa računa kako bi se u Upravi za sprečavanje pranja novca pokrenuo postupak protiv njega, iako je znao da ti dokumenti nisu izvodi sa računa banaka i da predstavljaju falsifikat.

Dragan Đilas proširio svoju krivičnu prijavu

Nova.rs/printscreen

Dragan Đilas proširio svoju krivičnu prijavu , Foto: Nova.rs/printscreen

Ovakvim postupkom Đilas je pokazao da nezavisne države institucije tretira samo prema tome kako se one ponašaju u odnosu na njegove interese. Kada je njemu u političkom i ličnom interesu, u stanju je da alarmira čitavu javnost kako bi ukazao na navodno ograničavanje delovanja državnih institucija. Međutim, kada je situacija suprotna, pokazuje se prava Đilasova priroda. Umesto da, kako to nalaže procedura i demokratski odnos prema institucijama društva, pusti da nadležni rade svoj posao, on poseže za krivičnim prijavama kako bi napravio neviđeni politički pritisak.