SINIŠA MALI IZNEO NOVE PODATKE O AFERI KOJA JE UZDRMALA SRBIJU Dragan Đilas imao račune u Albaniji: 67,9 miliona dolara poseduje u gotovini, to jednostavno nije normalno

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je jutros da Dragan Đilas poseduje ukupno 67,9 miliona dolara

Siniša Mali
Siniša Mali , Foto: TV Pink/Printscreen

Gostujući na televiziji Pink, ministar finansija je naglasio da je to potpuno neverovatna informacija da Dragan Đilas ima ovoliku količinu novca u kešu, odnosno u gotovini.

Na konstataciju voditelja Predraga Sarape da plata gradonačelnika Beograda iznosi nešto manje od 100.000 dinara, Siniša Mali se složio sa tezom da ovolika količina kapitala ne može da se zaradi samo od prihoda kao gradonačelnik.

- Dakle, pitanje za Dragan Đilasa je kako je uspeo da zaradi tolike milione dok je bio na vlasti. Njegove firme su zaradile 500, 600 miliona evra i odjedanput, za osobu koja je za sebe rekla da je 75.000 evra zaradila dok nije ušla u politiku - rekao je ministar Mali koji je zaključio da Đilas iznosi novac u inostranstvo zato što nije stečen na legalan način.

- Moja je pretpostavka da on iznosi novac na više desetina računa da mu se ne bi ušlo u trag, čak i ako se nekom računu uđe u trag, pretpostavka je, neće se ući svim računima. Zato imate ovu disperziju novca koji je raspoređen na 53 računa - kazao je on.

Pored već otkrivenih računa, pretpostavlja se da je Dragan Đilas imao još desetine bankovnih računa koji su u međuvremenu ugašeni.

- On je imao račune i u Grčkoj i u Velikoj Britaniji, i u Albaniji. Prebacuje taj novac sa jednog računa na drugi. On tu nešto krije. Pitanje je da li je plaćen porez na taj novac, na koji način je on iznesen iz zemlje. Ovde su još dva računa do kojih su došli istraživači Večernjih novosti. Jedan je u Holandiji, drugi je u Americi. Dakle, na oba računa, Gojko Đilas i Dragan Đilas su potpisnici.

- Par stvari je ovde veoma važno da građani Srbije jednostavno razumeju, da ovo jednostavno nije normalno. 67,9 miliona dolara u kešu na računima širom sveta. Koliko je onda morao da zaradi da bi uspeo da sačuva toliki novac. To je sigurno više stotina miliona evra. To je broj jedan. Broj dva. Zašto tako komplikovana struktura, šta je problem, zašto hobotnica sa 53 računa i 17 zemalja - upitao je Siniša Mali i podvukao da čim je u pitanju ovako komplikovana struktura, najverovatnije je da se nešto krije.

- Ovo su pare građana Srbije. Dok je Dragan Đilas bio na vlasti taj novac je izneo, nije platio porez - rekao je Mali.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

VLADA USVOJILA NOVE ZAKONE 

Na sednici Vlade koja je održana u četvrtak, usvojeno je pet novih zakona. Tri od ovih pet odnosi se na treći paket mera finansijske podrške građanima tokom trajanja epidemijske krize za koju će prijava krenuti 28. aprila koja će trajati do 15. maja. 

Prijave će se obavljati samo jednom u pomenutom periodu i građani su u obavezi da se jave kako bi dobili finansijsku pomoć. Ministar Mali je naglasio da penzioneri neće morati da se prijavljuju kao što je i bila praksa prethodnog puta, a dodao je informaciju da Vlada u okviru trećeg paketa pomoći isplaćuje dodatnih 60 evra za nezaposlena lica.

Dva nova zakona koja su usvojena na sednici Vlade u četvrtak su propisi iz oblasti obavezne garantne šeme i osiguranju kao i Zakon o e-fakturama. Ovaj poslednji Zakon uvešće veliku promenu u poslovanju preduzeća tako što će u narednih godinu i po dana svaki obaveznik PDV-a imati obavezu da izdaje elektronske fakture.

Najpre će od 1. janura sa ovom praksom krenuti javni sektor, pa će se postepeno uključivati privatnici.

Siniša Mali je rekao da je glavna prednost ovog Zakona to što nestaje papirologija, sve se radi preko sistema i svaki preduzetnik ima mnogo lakši pristup pregledu faktura koje su izdate.

Povezane vesti

 • Korisnik: Nena
  28/03/2021 - 03:29
  Djilas bas prosirio vidike.
 • Korisnik: Ivana
  28/03/2021 - 03:28
  Zato se on zalaze za sve koji su protiv Srbije,pomagali mu.
 • Korisnik: Dare
  28/03/2021 - 01:32
  Morao bi da dokaze odakle mu ovoliki novac.Cime se bavio, pranjem novca?
 • Korisnik: Mijo
  27/03/2021 - 23:15
  Đilas je prevršio svaku meru on mora da odgovara za sve ovo što je uradio. On je jedan veliki lopov i prevarant i očekujem da istraga konačno bude pokrenuta protiv njega.
 • Korisnik: Mila
  27/03/2021 - 23:07
  Nije normalno što ima još onih koji mu veruju.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi