Zoran Đorđević na Sajmu medija
Marko Metlaš/Alo!
Zoran Đorđević na Sajmu medija

Marko Metlaš/Alo!

Zoran Đorđević na Sajmu medija, Foto: Marko Metlaš/Alo!

On je govorio i o svojoj majci, koja je strepela kako će ministar završiti fakultet i kada, јеr je rano počeo da radi.

- Kad god sam ocu tražio novac, on je uvek, po pravilu, izričito govorio da ga nema. To me je tada nerviralo iz dna duše, ali sam kasnije shvatio koliko je on bio mudar, te svojoj deci, kada god govorim o tome, pomalo ih plašim da ću biti i gori od svog oca. Sećam se da je moj otac išao po kući i stalno gasio svetla kako bismo štedeli struju, a onda danas sebe ponekad uhvatim da isto to radim - kod kuće gasim svetla, a često to uradim i na poslu - kazao nam je Đorđević i istakao da je njegov otac, između ostalog, tu svoju osobinu preneo i na poslovanje.

Pročitajte još:

 

- Istina je da je bio štedljiv, a ta osobina mu je donela dobro i u poslu. On je jedan od osnivača „Gorice”, trgovinskog preduzeća koje je u to vreme bilo poznato po pristupačnim cenama. Njegova filozofija bila je da mora da postoji mesto gde naši građani mogu kupiti prehrambenu robu jeftinije da bi na taj način uštedeli. Otišao je u penziju 1984. godine, a preminuo je deset godina kasnije - naveo je ministar i otkrio da je nakon očeve smrti morao da se zaposli jer je to bilo teško vreme za Srbiju i jednostavno se moralo raditi.

- Nasledio sam očevu penziju, koja je, u to vreme velike inflacije u Srbiji 1994. godine, bila veoma mala. Majka mi je tada takođe bila penzioner, pa novac koji smo imali nije bio dovoljan za život. Stoga sam odlučio da počnem da radim. Zaposlio sam se i dobio sam prvu platu, koja je u to vreme bila odlična. Iz tog razloga majka je strepela da ću zapostaviti fakultet - kazao je on i istakao da je njegova majka danas mnogo ponosna na sve što je postigao u životu.

- I dan-danas, često mi kaže da joj je žao što moj otac nije dočekao da vidi šta radim danas i koliko dobrog u životu mi je njegovo vaspitanje donelo - iskreno priznaje ministar, koji je za naš list i dodao:

- Ponosan sam što danas mogu reći da radim u timu Aleksandra Vučića i što znam da će to znati i generacije koje dolaze. To je nešto čime se moja deca ponositi - zaključio je on.

I moja deca vole da čitaju knjige

Ministar Đorđević ispričao je da u svom domu ima veliku biblioteku i da veoma voli da čita. U istom maniru on je vaspitao i svoju decu.

- Moja ćerka Mia voli da čita knjige, ali više preferira one pisane na engleskom. Čak i za rođendane, kao poklon, uvek traži knjigu na dar. Pre godinu dana upisala je srednju školu koju pohađa na engleskom jeziku, a sada se već sprema da polaže za nivo engleskog C2. Hoću da vam kažem da je bilo dobro ulaganje što je čitala romane i drugu stranu literature na engleskom. A sin Nikola pored zanimanja za knjige, odličan je sportista, postao je sada sa Crvenom zvezdom prvak Srbije u veslanju. Želi da završi fakultet, a ja se nadam da će jednog dana biti uspešniji od mene. Tada ću ja tada biti sigurno ponosan kao što bi i moj otac, siguran sam, to danas bio - kazao je on.