PREMIJERKA ZAVRŠILA DVODNEVNU POSETU BERLINU Donosi poruku iz Nemačke, tiče se novih investicija

Poslednji sastanci pre odlaska sa rukovodstvom i predstavnicima BITKOM-a

 

Ana Brnabić u poeti Nemačkoj
Ana Brnabić u poeti Nemačkoj, Foto: Tanjug/ Vlada Republike Srbije,

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastancima sa rukovodstvom i predstavnicima BITKOM-a, digitalne asocijacije koja predstavlja više od 2600 kompanija digitalne ekonomije završila je dvodnevnu posetu Berlinu.

Reč je o asocijaciji koja radi u svim oblastima digitalizacije i njene primene i partner je nemačkoj vladi u pitanjima digitalne transformacije.

Brnabić je tokom susreta predstavila prioritete Srbije u digitalizaciji, pre svega u obrazovanju i e-Upravi i istakla da joj je cilj ekonomija zasnovana na znanju i inovacijama.

https://www.alo.rs/vesti/region/za-ono-sto-je-mile-ucinio-devojcici-13-saznala-prvo-porodica-istog-momenta-doneli-odluku/253086/vest

Podsetila je i da je potpisan Memorandum o razumevanju između Srbije i Svetskog ekonomskog foruma o formiranju regionalnog centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu.

Predsednica vlade se prethodno sastala sa predstavnicima Udruženja porodičnih preduzetnika koje okuplja 450 kompanija u porodičnom vlasništvu.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Pored malih i srednjih preduzeća, članovi udruženja su i velike kompanije, a među njima i Lidl, Rošman, Bosć, Falke, Gabor, Aldi, Stihl..

ZAGRLJENI SEDE I RUČAJU Vučić u porodičnom domu, kamera zabeležila najlepši mogući trenutak (VIDEO)

Brnabićeva je sa predstavnicima udruženja razgovarala o mogućnostima novih investicija, a oni ocenili da je Srbija dobra investiciona destinacija.

Premijerka je u Berlin došla na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi