Siniša Mali
Alo.rs
Siniša Mali

Alo.rs

Siniša Mali, Foto: Alo.rs

Stručna komisija Fakulteta organizacionih nauka poslala je Odboru za etička pitanja Univerziteta u Beogradu izveštaj na više od 699 stranica u kom analizira doktorsku disertaciju ministra finansija Siniše Malog. Istovremeno, komisija koju čine profesori Vinko Kandžija, Dragan Mikerević, Dejan Erić i Tomaž Čater zatražila je sastanak sa članovima Etičkog odbora UB, kako bi dodatno argumentovali svoje stavove da je nesporan naučni doprinos disertacije Siniše Malog, sa naslovom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji".

Sada je stigao izveštaj i Etičke komisije koja je potvrdila mišljenje koje je već iznela Stručna komisija Fakulteta organizacionih nauka.

Dakle, i Stručna i Etička komisija su zaključile da doktorat nije plagijat.

Siniša Mali

Alo!/Marko Đoković

Siniša Mali, Foto: Alo!/Marko Đoković

Da podsetimo, izveštaj stručne komisije, kako se saznaje, identičan je onome koji su već jednom slali Etičkom odboru i koji je bio usvojen na Nastavno-naučnom veću Fakulteta organizacionih nauka. Zbog toga je prvobitno odlučeno da nema potrebe da se Nastavno-naučno veće FON još jednom izjašnjava o istom tekstu.

Uz obimnu analizu na više od 699 stranica, koja je zavedena i u arhivi fakulteta, stručna komisija je priložila i dopis, sa potpisom svih članova.

Naime, komisija je naglasila kako nije sporno da doktorska disertacija ministra Siniše Malog sadrži nedostatke, ali da definitivno nije plagijat.

 

Pročitajte još:

 BONUS VIDEO: Siniša Mali o povećanju plata i penzija