Dr Dariji je pripalo jedno ministarstvo u novoj vladi

Odluku o tome iznela je mandatarka Ana Brnabić nakon sednice SNS-a

Darija Kisić
Darija Kisić, Foto: Tanjug

Darija Kisić Tepavčević vodiće u novoj vladi Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja.

Odluku o tome iznela je mandatarka Ana Brnabić nakon sednice SNS-a. 

Darija Kisić Tepavčević je rođena 20. avgusta 1975. godine u Sarajevu. Dolazi iz porodice akademskih građana. Otac Bogdan je elektroinženjer, koji je radni vek proveo u sarajevskom preduzeću “Energoinvest”. A majka Vesna je lekar, pedijatar. Upravo je ona bila uzor mladoj Dariji da izabere lekarski poziv. Dok se 3 godine mlađi brat opredelio za struku oca. Te je završio elektrotehnički fakultet.

U razgovorima, kao i u intervjuima, Darija Kisić Tepavčević uvek ističe da je “100 odsto Hercegovka”. Naime, Kisići potiču iz mesta Baljci, kraj Bileće. I porodica njena majke, Pašić je iz Hercegovine.

Poznata doktorka se rado seća detinjstva ispunjenog igrom, nestašlucima, pa i “obračunima sa bratom iza kuće”. Čak i danas, kada zbog poslovnih obaveza nema dovoljno slobodnog vremena, veći deo leta provodi u rodnoj Hercegovi

Biografija Darije Kisić Tepavčević – Obrazovanje

Osnovnu školu “Slobodan Vuković” u Sarajevu završila je kao đak generacije. Školovanje je nastavila u Trećoj gimnaziji. Nažalost, sa 17 godina dočekao ju je rat i razdvajanje porodice. Ona i brat su se preselili u Bileću, kod očevih. Dok su roditelji ostali u Sarajevu.

Darija Kisić
Darija Kisić, Foto: Tanjug

U Bileći je Darija Kisić Tepavčević sa, takođe, odličnim uspehom završila treću i četvrtu godinu u bilećkom srednjoškolskom centru “Golub Kureš”. Tek nakon maturiranja porodica se ponovo našla na okupu. Da bi ubrzo spas od ratnih razanja potražili u Beogradu.

U glavnom gradu Srbije je upisala Medicinski fakultet, koji je završila 2001. godine sa prosekom 9,60. S obzirom da je bila dobar student već naredne godine dobila je priliku da počne da radi kao asitent-pripravnik na predmetu Epidemiologija. Vrlo brzo uvidela je da joj rad sa studentima i naučna istraživanja prijaju. Pa je epidemilogiju izabrala za svoj životni poziv.

Godine 2006. na Medicinskom fakultetu u Beogradu je specijalizirala epidemiologiju. A zatim i doktorirala sa najvišim ocenama na temi “Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom”.

Ova doktorka, profesor, epidemiolog je autor više od sto naučnih radova iz oblasti epidemiologije, koji su objavljeni kako u domaćim tako i u stranim publikacijama.

Pre dve godine je odigrala važnu ulogu u borbi protiv epidemija malih boginja. Da bi, zasluženo, 2019. predstavljala Evropu na “Incijativi za globalnu eliminaciju malih boginja i rubele” koja je održana u Vašingtonu.

Spisak ostalih ministara možete pročitati ovde.

Povezane vesti

 • Korisnik: BOBI
  25/10/2020 - 17:34
  Ništa novo?!
 • Korisnik: dr Anja
  25/10/2020 - 13:24
  politika je u svim porama nase lepe Srbije
 • Korisnik: penzioner
  25/10/2020 - 13:04
  I onda kažete da Krizni stab nije politička organizacija
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi