Koronavirus u Srbiji
Alo / Dejan Briza
Koronavirus u Srbiji

Alo / Dejan Briza

Koronavirus u Srbiji, Foto: Alo / Dejan Briza

U medijima su plasirane informacije kako u Kliničkom centru Vojvodine nedostaje osnovne opreme i da medicinsko osoblje ima poteškoća prilikom obavljanja svog posla, kako rade u nehumanim uslovima i kako nemaju zaštitnu opremu, i da pritom izbegavaju kontakte sa pacijentima i izbegavaju da im pruže neophodnu pomoć.

Novinarka Ana Lalić, koja je sinoć privedena u Novom Sadu i kojoj je po nalogu tužioca određena mera zadržavanja od 48 sati, puštena je, nezvanično saznaje Alo.rs

Lalić, novinarka Nove.rs koja je privedena zbog objavljivanja netačnih informacija da Klinički centar Vojvodine ima problem sa nedostatkom osnovne opreme i da funkcioniše u potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije, te da između ostalog medicinske sestre nemaju zaštitnu opremu i da zbog toga neće da uđu kod pacijenata, pred istražnim organima nijednom nije pokušala da opravda plasiranje ovih neistinitih informacija.

Ona je između ostalog navela u svom tekstu i da specijalisti rade bez maske, kape i mantila, kao i da se na različitim odeljenjima uopšte ne poštuju protokoli o zaštiti zaposlenih i pacijenata.

Namera je da ovakvi podaci pokažu kako dražava nije snabdela medicinsko osoblje, koje se svojski bori za svakog bolesnog pacijenta, takođe, ovakvom informacijom su želeli da se građani ne javljaju ovoj zdravstvenoj instituciji i da se leče u sopstvenim domovima.

Alo.rs je došao u posed dokaza koji jasno pokazuju kako sve plasirane informacije nisu istinite. Ovo je pravo stanje na lageru Kliničkog centra Vojvodine:

Stanje na lageru Kliničkog centra Vojvodine

Alo.rs

Stanje na lageru Kliničkog centra Vojvodine, Foto: Alo.rs

 

 

Komentari (2)

Perica

02.04.2020 11:46

Zašto je puštena? Da bi i dalje širila dezinformacije? Trebalo je to odmah u zatvor.

nina

02.04.2020 12:44

Obicna sitnica.Kako je doticna usla i sve videla?Idiotknjinja.