Aleksandar Vučić, Aleksandar Lukašenko
Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić, Aleksandar Lukašenko

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Najavio sam pre neki dan da je preliminarno to na 4,6 odsto, ali je zvanično pet odsto - rekao je Vučić za TV Pink.

Istakao je da Srbija ide ka ukupnih četiri odsto na godišnjem nivou, što će je svrstati u red evropskih zemalja s najvišim rastom, a svakako će biti s najvišim rastom na Zapadnom Balkanu.

- A neki su pre samo šest meseci govorili da nećemo stići ni do 2,5 odsto i da ćemo biti najlošiji na Balkanu - primetio je Vučić.

On je naglasio da će takav ekonomski rast za građane značiti da će zemlja imati više puteva, bolnica, domova zdravlja, više uređenih, modernih vrtića, parkova, veće plate i penzije, bolji životni standard.

Vučić će se danas u Sočiju sastati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Vučić je kazao da će biti reči o zajedničkim projektima na modernizaciji železničke mreže u Srbiji. Kazao je da postoji mogući problem sa gasom, jer ne znamo kakav je biti konačan rezultat pregovora Rusije i Ukrajine, a u tom čekanju, mi ni krivi, ni dužni možemo da stradamo, jer još nije gotov “turski tok”. Srbija je, ističe, uradila sve što je do nje što se tiče gasovoda.

- Ne smemo da gasimo našu proizvodnju. Hoćemo da proširimo naš gas, a ne da spuštamo naš gas i industriju. Rešavaćemo i to na ručku sa Putinom - rekao je Vučić.

Vladimir Putin

Printscreen

Vladimir Putin, Foto: Printscreen

Naveo je da je sledeći korak, kada je reč o vojsci, stvaranje sistema mobilne, pokretne, moderne, brze i dobro opremljene vešte armije, koja može da spreči u svakom trenutku agresiju mnogo snažnijih neprijatelja na Srbiju.

- Po pitanu oružja, nismo inferiorni u odnosu na bilo koga ko bi mogao da ima bilo kakvu pretenziju prema Srbiji. Bili smo inferiorni pre pet godina, danas možda nismo dominantni, ali smo daleko od inferiornog - rekao je Vučić.