Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Vučić je istakao da će naša delegacija doći u svakom trenutku i da je Beograd spreman za dijalog.

"Srbija će učestvovati u svakoj vrsti dijaloga, postoje novi problemi, posebno u energetici, moraju se rešavati, a sve zbog želja nekih da pokazuju mišiće na severu Kosova. Rekao sam Lajčaku da je premijer Kosova glasao u Albaniji i da je svejedno gde će, kao da je to jedna te ista zemlja, a zamislite kad mene napadate, šta biste rekli da sam ja glasao u Gračanici, iako to nisu stvari za poređenje i po rezoluciji, to je i dalje naša teritorija", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Jedna od najvažnijih stvari je formiranje Zajednice srpskih opština, prema rečima predsednika Vučića.

"Sutrašnji datum je veoma važan, ja sam prihvatio da govorim večeras jer ćemo govoriti o regionalnim dešavanjima, o vladavini prava, a i napretku koji smo pokazali u prethodnih par meseci. Za mene postoji još jedna značajna tema, mi smo počeli razgovore sa Evropskom komisijom, mogu da kažem da ćemo možda dogovoriti jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u istoriji, nećemo biti ista zemlja, ne možemo ni da zamislimo, život građana se menja iz korena", rekao je Vučić.

Kada se predsednik bude vratio iz Brisela, ići će na revakcinaciju u Doljevac, a usput će obići taj deo Srbije i porazgovarati sa ljudima kako bi video kako narod u tom kraju naše zemlje živi.

"Ljudi, molim vas da se vakcinišite u što većem broju. Nije više ni pitanje da li ćete putovati, već da zaštiti svoj život, život dragih ljudi... Mnogo smo ljudi izgubili poslednjih dana, to je mojja molba. Nemojte da vam je teško! Od naredne nedelje ću krenuti da obilazim sve gradove u Srbiji i da molim ljude da se vakcinišu u što večem broju", kazao je predsednik Vučić.

"Biće ubrzanje evropskog procesa, očekujem priznanje za napredak Srbije. Našoj državi ide dobro, snažnim koracima napredujemo, imamo čvrstu ekonomiju i snažnu politiku", ističe Vučić.

Sutra će predsednika Srbije primiti predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen.

U sedištu EK, Vučić će se sastati i sa evropskim komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Komentari (7)

Zeljko

25.04.2021 20:21

Vredii ispratiti ovo obraćanje predsednika Vučića jer je svaki sastanak u Briselu važan za Srbiju.

Julija

25.04.2021 20:35

Vucic je uvek tu da o svemu obavesti svoj narod. Sigurno cu ispratiti ukljucenje.

Filip

25.04.2021 21:10

Srbija će učestvovati u svakoj vrsti dijaloga.

ElezM

25.04.2021 21:43

Očekujem da EU nastavi da ulaže u našu zemlju to je pre svega od velike važnosti za dalji razvoj naše zemlje. Vučić je veliki borac i verujem u dobre rezultate koje ćemo postići na ovom jako važnom sastanku.

Zvezdica

25.04.2021 22:31

Svaki projekat je od velike važnosti za Srbiju.

MarijaM

26.04.2021 02:33

Svakodnevno se Srbija modernizuje i nudi još bolje uslove za život i rad građanima.

Nikola

26.04.2021 06:57

Očekujem ubrzanje evropskog procesa.