vučić, erdogan, rača, kamen temeljac
Predsedništvo Srbije
Milorad Dodik

Tanjug

Milorad Dodik, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i članovi predsedništva BIH prisustvuju polaganju kamena temeljca za auto-put Beograd-Sarajevo.

Zemlja koja nije priznala Kosovo, zabola nož u leđa Srbiji!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 08.10.2019. 16:14 - 08.10.2019. 16:57 Poslali poziv Prištini Foto: Tanjug * Čile je u poslednji čas odobrio učešće prištinskoj delegaciji na Generalnoj skupštini Interpola * Prošlogodišnji pokušaj Prištine da postane punopravni član Interpola bio neuspešan * Eventualni prijem doveo do politizacije te profesionalne policijske organizacije Čile je u poslednji čas odobrio učešće prištinskoj delegaciji na Generalnoj skupštini Interpola, koja se od 15.

Deonica Sremska Rača - Kuzmin duga je oko 18 kilometara, a trasa Požega-Užice-Kotroman oko 60 kilometara.

Ukupna vrednost izgradnje obe deonice na teritoriji Srbije je oko 1,05 milijarde evra, od čega je oko 220 miliona evra vrednost izgradnje deonice Sremska Rača - Kuzmin, a oko 830 miliona evra deonica Požega-Kotroman.

vučić, erdogan, rača, kamen temeljac

Predsedništvo Srbije

vučić, erdogan, rača, kamen temeljac, Foto: Predsedništvo Srbije

Kada su svi zvaničnici izašli na binu i održali svoje govore, krenuli su prema ivici bine gde su se simbolično uhvatili za ruke, i time označili jednu novu eru u međususedskim odnosima.

Naime, svi su se držali za ruke, ali Milorad Dodik je učinio nesvakidašnji potez.

Pored njega je stajao Željko Komšić, i Dodik ga je samo na trenutak uhvatio za ruku, taman dovoljno da nastane fotografija, a sekundu zatim ga je pustio i nastavio da aplaudira, dok su ostali zvaničnici i dalje stajali držeći se za ruke.

Milorad Dodik

Printscreen youtube

Milorad Dodik, Foto: Printscreen youtube

 

Pročitajte još:

BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare