Saša Paunović
Medija Centar
Saša Paunović

Medija Centar

Saša Paunović, Foto: Medija Centar

Bivša direktorka Centra za socijalni rad u Paraćinu Biljana Milenović Stojanović osuđena je na 10 meseci zatvora, godinu dana joj je zabranjeno da vrši funkciju direktora i obavezana je da nadoknadi pričinjenu štetu u iznosu od preko milion dinara.

Ona je okrivljena i priznala je zloupotrebu službenog položaja i finansijske malverzacije.

Pročitajte još:

Stojanovićeva se danas oglasila na Fejsbuku ističući da, sve što je radila, radila je po nalogu predsednika Opštine Paraćin, Saše Paunovića. Takođe, istakla je da ju je strah, a ako joj se nešto dogodi, upućuje na "samo jednu adresu za sve odgovore - Sašu Paunovića".

Njen post prenosimo u celosti:

"Dragi svi moji prijatelji,

Posle svega sto sam proživela (a ko zna šta me još čeka), hoću da svima saopštim istinu, bez želje da time opravdam svoje postupke, jer ću svoju kaznu svakako odslužiti.

Kada sam postavljena za direktora Centra za socijalni rad u Paraćinu, išla sam na razgovor kod predsednika opštine, koji mi je tada saopštio da će od mene tražiti da radim isključivo po slovu zakona. Tako je prvih meseci i bilo i zaista sam bila srećna i zadovoljna žena. Ipak posle određenog vremena počela sam da dobijam određene, ne baš legalne, zahteve od tog istog predsednika. Pobunila sam se, ali mi je on objasnio da je to što traži od mene u opštem interesu i da je moja uloga u opstanku vlasti veoma bitna.

Hercegovci izabrali kneza! Mnogo liči na jednog srpskog političara, čak imaju isto prezime! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Jutarnji.hr/V.M. DATUM I VREME: 13.08.2019. 15:48 Savez opština i gradova Istočne Hercegovine pre nekoliko dana proglasilo je preduzetnika Rodoljuba Draškovića hercegovačkim knezom. Trebinje, Foto: Tanjug/Rade Prelić * Rodoljub Drašković je poznat kao kralj šećera * Jedan od najjačih hercegovačkih preduzetnika * U Trebinju je "krunisan" za kneza Ovaj kralj šećera kako ga mnogi nazivaju, vlasnik je najluksuznijih zdanja i gotovo najveći hercegovački preduzetnik životopisne karijere koji je Hercegovcima obećao čak i Formulu 1.

Žalila sam se u poverenju i svojim kolegama, ali su me svi uveravali da moram da poslušam naređenje koje dobijam iz opštine i od samog predsednika. Moja najveća greška je bila ta što sam prihvatila da izvršavam te naloge i uopšte pristala da i dalje obavljam funkciju direktora pod takvim uslovima. Od tada sam krenula rekom bez povratka.

Moje vršenje funkcije se svelo na pronalaženje načina da kako-tako pokrijem sve što smo sprovodili, potpuno nezakonito po nalozima koji su dolazili iz opštine. Tu svakako ubrajam i davanja za kupovinu glasova. Da ne pričam o raznim fiktivnim naknadama koje smo isplaćivali. Sada na moju svu bruku i sramotu povećavaju se naknade odbornicima kako bi se isplatila kazna koja mi je izrečena. O tome pišu svi mediji, a ja ne mogu iz kuće da izađem od sramote. A sve to da bi se obezbedilo da ja ne kazem ono što znam, ali ja više ne mogu da ćutim!

Pre neki dan nam je saopšteno da je predsednik bio u ministarstvu kod nekog Nerića i da će sa mnom biti sve u redu kao i sa Centrom za socijalni rad u Paraćinu. Ja ne znam dokle? I ono što poslednje želim da poručim je: da ja nisam kriminalac i ako mi se nešto dogodi u narednom periodu postoji samo jedna adresa za sve odgovore: SAŠA PAUNOVIĆ."

Bilja M. Stojanović

Facebook Printscreen

Bilja M. Stojanović, Foto: Facebook Printscreen

Podsetimo, u Centru za socijalni rad u Paraćinu, koji je, kako su navodili mediji, "produžena ruka" predsednika Opštine Saše Paunovića godinama se, tvrde mnogi – "peru pare".

Mediji su navodili da je to baza gde se „tehnički“ realizuju sve novčane ideje i finansijske transakcije Paunovića i njegovih satelita, koji su usmereni samo ka finansijskim malverzacijama.

Bivša direktorka osuđena je na 10 meseci zatvora, godinu dana joj je zabranjeno da vrši funkciju direktora i obavezana je da nadoknadi pričinjenu štetu u iznosu od preko milion dinara, a na 62. sednici SO Paraćin zabeležen je sledeći događaj:

Naime, najpre je dan pre sednice opštinsko veće donelo odluku kojom je presuda protiv bivše direktorke Centra za socijalni rad Paraćin Biljane Milanović Stojanović proglašena za političku, iako je okrivljena priznala zloupotrebu službenog položaja, pa su naložili odbornicima da se "solidarišu" sa osuđenom i to parama građana Paraćina.

Na dnevni red se po hitnom postupku stavio predlog da se za 10 hiljada poveća paušal koji odbornici primaju kako bi pokrili osuđenu direktorku!

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT