Gojko Đilas
Privatna arhiva
Kupljena vila na Dedinju u vlasništvu Đilasovog brata, Gojka

Informer

Kupljena vila na Dedinju u vlasništvu Đilasovog brata, Gojka, Foto: Informer
Gojko Đilas

Privatna arhiva

Gojko Đilas, Foto: Privatna arhiva

- Mi smo na tragu jedne mnogo velike priče i narednih dana ćemo pisati o jednoj neverovatnoj priči koja će da baci potpuno novo svetlo i verovatno do kraja da raskrinka famoznu aferu Krušik. Šta je afera Krušik, ko je tu šta uradio? Zna li iko?! Oni su diglu aferu Krušik kao "neko opljačkao Krušik", onda smo utvrdili da Krušik danas bolje posluje i finansijski bolje stoji nego u njihovo vreme. Ja stvarno ne mogu da pohvatam do kraja šta je ta afera Krušik - rekao je Vučićević i dodao:

- U toj aferi Krušik i CINS, i BIRN i NIN, Vreme... oni su svašta pisali. U nekom trenutku neko od njih kaže da postoji jedan direktor u Krušiku, zove se Mladen Petković, koji je, kako oni kažu, istaknuti kadar SNS i koji je kupio kuću na Dedinju na čudan način koja je vredna, kako oni pišu, 700 hiljada evra. I tu se ta priča zabašurila, prešlo se preko toga. I mi smo onda krenuli da to istražujemo i došli smo do vrlo zanimljivih podataka.

Dragan J. Vučićević

printskrin

Dragan J. Vučićević, Foto: printskrin

Prema rečima glavnog urednika Informera, Mladen Petković je bio direktor Krušika u vreme izbijanja afere "Krušik".

- Jeste, bio je i kadar SNS i jeste, dok je bio na čelu Krušika, preko firme svoje supruge koja je uvećala promet svoje građevinske firme 150 puta, kupio kuću na Senjaku, na Dedinju, u ulici Jevrema Grujića. Kuća je impozantna, novogradnja. Uknjižena je na nekih 193 kvadrata, realno ima 400 kvadrata, na 10,8 ari placa. Koliko to košta otprilike, na najboljem mestu na Dedinju? Evo ja sam zvao juče agenciju za nekretnine, rekli su mi da ar placa ovde na Dedinju, zavisno od pozicije, košta između 70, 80 hiljada evra, pa čak i do 150 hiljada evra. Samo plac od 10,8 ari mora da košta, prema proceni ozbiljnih agenata za nekretnine, više od milion evra, možda čak i milion i po evra, a on je tu kuću u novogradnji platio 700 hiljada evra. I to ne kažem ja, već CINS, BIRN, ovi što su istraživali aferu Krušik. Oni kažu 800 hiljada evra oni kažu, a 700 hiljada stoji u poslovnoj dokumentaciji do koje smo mi došli - istakao je Vučićević.

Dragan Đilas

Tanjug

Dragan Đilas, Foto: Tanjug

Zašto je Đilasov brat "poklonio" kuću kadru SNS?

E sad dolazimo do ključne stvari. Od koga je taj Mladen Petković kupio tu kuću na Dedinju, upitao je glavni urednik Informera.

- Od čoveka koji se zove Gojko Đilas. A znate li ko je Gojko Đilas? Rođeni brat Dragana Đilasa. Dakle, rođeni brat Dragana Đilasa, odnosno firma u vlasništvu u kojo je suvlasnik i ovlašćeno lice Gojko Đilas, prodaje, zapravo, takoreći skoro poklanja kuću sa ogromnim placem na najboljem mestu na Dedinju direktoru Krušika, kadru SNS. Zašto? Zašto se Đilasov brat, usred afere Krušik kojom se pokušava srušiti država, kojom se pokušava reći da su i Aleksandar Vučić i njegovi najbliži saradnici najveći lopovi i kriminalci bez ikakve dokaza, našao u ulozi prodavca, zapravo poklanjača... Evo, ja ne znam zašto. Pozivam nadležne državne organe da utvrde zašto. Zašto je onda otvorena afera Krušik? Kako je otvorena afera Krušik? - upitao je Vučićević.

Kupljena vila na Dedinju u vlasništvu Đilasovog brata, Gojka

Informer

Kupljena vila na Dedinju u vlasništvu Đilasovog brata, Gojka, Foto: Informer

- Ova kuća vredi svakako znatno više od milion evra. U knjigama je zavedeno 700 hiljada evra, ovi "istraživački novinari", đilasovski, kažu 800 hiljada. I sve su oni lepo rekli o tome, samo nisu rekli ko je to prodao direktoru Krušika, odnosno njegovoj supruzi, odnosno posredniku. Oni su to lepo napravili da se sakriju, ali ne može baš sve da se sakrije. Dakle, imate firmu čiji je vlasnik i zakonski zastupnik supruga direktora Krušika. Ta firma je od firme čiji je u krajnjoj instanci vlasnik i zakonski zastupnik Gojko Đilas kupila ovu vilu za bagatelnu cenu, a između su napravili jedno paravan lice, čoveka sa inicijalima Lj. M. koji je tu bio verovatno da zavara trag. Tu postoje ozbiljne sumnje da je neko tu prao novac, da je pokušavao da sakrije transakcije. To su sve teme za nadležne državne organe. Mi kad dođemo do svih tih podataka mi ćemo ih predati nadležnim državnim organima - poručio je Vučićević.

Komentari (9)

lili

25.11.2020 17:34

Krušik je godinama u problemu, ali dolaskom dotičnog Mladena Petkovića, čudne stvari su se dešavale. Nastaje nagli porast zaposlenih, i to bi bilo dobro da je to išlo u skladu sa porastom posla.Podigle se plate, zaposleni se hvale da ništa ne rade...i svima dobro...samo ćuti i dolazi na posao. I onda, kada se nađe jedan Obradović, koji je samo pametno "otvorio oči" narodu, isteran je s posla i još uvek je proces u vakuumu.

Zoran52

25.11.2020 18:16

Te pare je dobio od đilasa za prodate informacije o radu i poslovanju Krušika i za planove razvoja fabrike.

Milan ;M

25.11.2020 18:20

Beli Meda neće parking da plati a kamo li da pokloni nekom Vilu na Dedinju. Ugovor je fiktivan kako bi kupac plato manji porez

Kostadin

26.11.2020 08:42

@Milan ;M - Glup si. Šuti.

Milovan

25.11.2020 19:01

A meni poreska uprava trazila da im dokazem kako sam kupio stan u Backoj Topoli koji sam prodao za 12000 eura. A milion.??Pa to je normalno.nema veze.Pa svatko ima milion eura. Ali zato 12000 eura ,e toje sumnjivo. Ej Srbijoooo

comi

25.11.2020 19:54

kako je taj lik Gojko napravio tolike pare

u celo

25.11.2020 21:05

Ma odakle njemu 700.000evra?

valjevka

26.11.2020 08:19

Ma, BRAVOOO!! A ja živim u socijalnom stanu sa 34 godine radnog staza u Krušiku...!!! Ee, moja Srbijo ?

Pero

26.11.2020 09:47

Pa gde vi zuviteako vam je 700.000 eura malo , jel ste u vinklu?