Miroslav Lazanski
Printscreen:Youtube
Miroslav Lazanski

Printscreen:Youtube

Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen:Youtube

Lazanski govori kako je ovo zapravo nastavak strateške saradnje između Srbije i Rusije. Podseća i da je Srbija jedina zemlja van prostora regiona koja će proizvoditi vakcinu, a to je, kako dodaje, veliki uspeh naše spoljne politike.

- Svi mediji u Moskvi su ovo preneli, to je protumačeno kao nastavak strateške saradnje. Srbija ima ugovor sa Ruskom Federacijom oko strateške saradnje. To je samo nastavak politike koja traje između Putina i Vučića. Ruski mediji nisu preterano izneađeni, a ovo što će se kod nas raditi na Torlaku, ja ne znam da li se bilo gde u Evropi proizvodi vakcina, osim kod nas. Ima naravno onih koji bi hteli da je kupe. To je i veliki uspeh naše spoljne politike - priča Lazanski za TV Pink.

Diplomata je govorio i o floskuli "maligni ruski uticaj u Evropi". 

- A, šta ćemo sa malignim uticajem nekih drugih zemalja? Ko je taj sudija koji će da presudi da je uticaj jedne zemlje maligni, a uticaj neke druge zemlje nije maligni. Da vidim koji je to predstavnik Isusa Hrista na zemlji koji će to da presudi i da da validnu ocenu. To je jedno čisto političko nadmetanje, ne treba se mnogo oko toga uznemiravati - rekao je Lazanski.

Pročitajte još: