Đilasu iz Beograda smeta Dara iz Jasenovca

Đilasovci su izjavu predsednika Srbije nazvali primitivnom i nedoraslom pokazujući koliko su zapravo frustrirani jer je neko, za razliku od njih, smeo i želeo da pomogne da se ovakav projekat podsećanja na najveće stradanje srpskog naroda ostvari.

Nova
Nova, Foto: printscreen

Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa izdala je saopštenje, a medij koji otvoreno radi za ovu političku opciju odmah je preneo ovaj politički pamflet pod naslovom "Primitivna izjava Vučića da je inicirao film o Jasenovcu", u kome se napada predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer je javno istakao da je bio inicijator državne pomoći kako bi se snimio film "Dara iz Jasenovca".

Đilasovci su izjavu predsednika Srbije nazvali primitivnom i nedoraslom pokazujući koliko su zapravo frustrirani jer je neko, za razliku od njih, smeo i želeo da pomogne da se ovakav projekat podsećanja na najveće stradanje srpskog naroda ostvari.

“Neverovatno je da nakon više od 75 godina od zločina, predsednik Srbije pokušava da manipuliše žrtvama i njihovim potomcima u želji da skrene pažnju sa korupcionaških skandala njegovog režima i ukidanja demokratije u Srbiji”, navedeno je dalje u saopštenju đilasovaca.

Deluje isto tako neverovatno da se tokom "cvetanja demokratije" za vreme vlasti Đilasa i njegovih partijskih saboraca državni vrh stideo srpske istorije, stradanja i podviga, ali su zato vrlo dobro znali da se izvinjavaju svima okolo predstavljajući čitavu Srbiju kao zločinačku.

Interesantno je i da đilasovci pominju nekakve korupcionaške skandale, a narod Srbije koji ih pamti kao zlu paru, zna da su oni koji su vladali do 2012. godine bili "majstori" svake vrste skandala, korupcije, pljačkaške tranzicije i rasturanja ekonomske, vojne i političke moći države.

Kako se niko tokom vlasti Đilasa i njegovih drugova ne seti da snimi film o stradanju Srba, kako se nisu setili da obeleže pogrome i etničko čišćenje sopstvenog naroda?

Kako niko za vreme Đilasove vlasti nije inicirao bilo kakav film koji prikazuje deo slavne i stradalničke istorije, bilo kakav kulturni projekat, podizanje svesti naroda? Imali su vlast, moć, medije, sekunde na televizijama, privatne firme i ništa. Šta ih je sprečilo?

Izgleda da đilasovci kao i svi drugosrbijanci imaju alergiju na sve što ima prefiks srpsko. Uostalom, bogati ljudi, tajkuni i oni koji su opljačkali sopstveni narod pod plaštom tranzicije, nemaju otadžbinu. Njih Srbija nikada nije zanimala osim kao plen. Imali su dovoljno obraza da narodu kome su sisali krv više od decenije ponude još poniženja i danas se vraćaju, da nam opet sole pamet kako se vlada državom, kako se snimaju filmovi i kako se vode poslovi. Ljudi koji treba da se pokriju ušima i nikada više reč da ne kažu u javnosti, stoje u prvim redovima ne bi li kako opet obmanuli ljude, ne bi li opet uvalili zadnjicu u neku fotelju i ponovo koristili Srbiju za razvoj svojih privatnih firmi i poslova.

Danas kada se državni vrh seća "Oluje", NATO agresije, Jasenovca i ne želi da kleči pred onima koji su činili zločine prema Srbima, đilasovci plaču i kukaju na sva glas.

“Jasenovac i jasenovačke žrtve postojale su pre Vučića, postojaće i posle Vučića i nikada ih niko neće i ne sme zaboraviti. Naše je da pamtimo da se zlo ne bi ponovilo”, navedeno je dalje u saopštenju SSP.

Isto tako, kao što srpski narod pamti Jasenovac, pamtiće i one koji su lažnim obećanjima na prevaru uzeli vlast 2000. godine i čitavu narednu deceniju devastirali sve što su mogli u Srbiji, svodeći sopstvenu zemlju na nivo kolonije koja ponizno kleči i izvinjava se svima, stideći se sopstvene slavne i stradalne istorije.

Isto kao što narod pamti Jasenovac, zapamtiće i domaće ustaše koje su pokušale da unište sopstveni narod i Srbiju, puneći pritom svoje džepove kao poslednji bednici.

Povezane vesti

 • Korisnik: BanSi
  24/02/2021 - 10:18
  Ne treba ga I ostale komentarisati.Da nije komentara mnogi ne bi znali sta je lupetao.
 • Korisnik: milovan
  24/02/2021 - 10:11
  Uvek se u narodu govorilo.!!! Rdjavom k.rcu i dlake smetaju. Tako i ta nazovi opozicija. Tko je njima branio da to naprave.Ali oni bi radje te pare ukrali. I zuti su se samo izvinjavali.
 • Korisnik: Violator
  24/02/2021 - 10:04
  Nije problem što Đilas pljuje na sve što je srpsko,veći su problem ovi što ga podržavaju u svojim komentarima,ti su gori od njega sto puta,bitno im je samo da pljuju po Vučiću bez obzira šta on uradio bilo dobro ili loše.
 • Korisnik: Rile
  24/02/2021 - 09:24
  Kada ćete jednom napisati ko se sve dogovarao sa ustašama za vreme rata o zajedničkoj brodbi protiv četnika?
 • Korisnik: Milan
  23/02/2021 - 17:02
  Djilas je porijeklom iz Bosne, tačnije iz Titovog Drvara, zato mu smeta priča o Jasenovcu, jer istu priču nije ni Tito dozvoljavao.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi