Dragan Đilas
Tanjug
Dragan Đilas

Tanjug

Dragan Đilas, Foto: Tanjug

Prema rečima analitičara tako nešto je i bilo očekivano jer su opozicionari besni zato što su njihovi kandidati za poglavara Srpske  pravoslavne crkve, pre svega vladika Grigorije, doživeli potpuni fi jasko, na čiju pomoć su računali u rušenju aktuelnog režima. 

Željko Injac
Željko Injac , Foto: Privatna arhiva

- Taj razgovor sa urednicimamedija podko n t r o l o mopozicije zamišljam dabukvalno izgleda ovako: Ok ljudi,nije pobedio našlepi vladika, i fora sa besnim kolima nam je propala. Šta možemo da zamerimo Porfiriju, da je papista, četnik ili šta već, da su izbori bili namešteni, dajte sve što se može. Tako je i urađeno, ali sve će biti gore i gore, neće oni novog patrijarha ostavljati na miru, satanizacija je započeta i trajaće - zaključio je verski analitičar Željko Injac.

I zaista letimičan pogled na portale koji naloge direktno dobijaju od lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i njegovih saradnika
dovoljan je da se uvidi da je na delu brutalna medijska haranga sa ciljem da se patrijarh, ali i celokupna SPC, „provedu kroz toplog zeca“. Jedan je na udarnom mestu juče ceo dan držao skadalozan tekst u kome su iznesene tvrdnje da je patrijarh navodno izabran u hotelu „Moskva“, na tajnom sastanku vladika. 

Na drugom portalu su objavljene tvrdnje o navodnoj umešanosti državnih funkcionera u izbor patrijarha, konkretno predsednika Aleksandra Vučića, a na trećem da se „verovatno sada mnogi srpski patrijarsi okreću na nebesima, kada vide šta se dešava u državi Srbiji i kakva je sada Srpska pravoslavna crkva, koju su oni stvarali preko 800 godina“. 

Nebojša Krstić, Branislav Lečić

Printscreen

Nebojša Krstić, Branislav Lečić, Foto: Printscreen

- Patrijarh, osim što je duhovnik, prvorazredna je politička ličnost. Otud je interesovanje „prave“, a u suštini tajkunske, lažne opozicije, i  njihovih medija razumljivo. U tom kontekstu, mogu u svoj tefter da uknjiže još jedan ozbiljan poraz - prokomentarisao je celu ovu situaciju marketinški stručnjak Nebojša Krstić, pa se našalio:

- Đilas u svoj spisak zahteva Tanji Fajon dodaje: promeniti način izbora patrijarha - napisao je Krstić na Tviteru. 

Pročitajte još:

Komentari (5)

vesna

20.02.2021 08:53

Nemam problem sa patrijarhom niti sa izborom istog. Religija propoveda poštovanje autoriteta Boga, roditelja, šefa, države, pa nije čudo da izbor bude ovakav. No crkva je institucija za sebe, treba to poštovati. Medjutim, imam problem sa tim što su razni kriminalci veliki vernici (?!?!?!), odlaze u crkvu, daju velike priloge stečene kriminalom, a crkva ih prima. Ok, ako "prima" te kriminalce kao vernike, ali taj novac ne treba da prima, takav novac je stečen na loš način i čista nesreća.

Miki

20.02.2021 09:25

u ovom izboru je bitno poštenje

Miki

20.02.2021 09:27

Đilas nemože niko biti ljepotan i poštenjačina kao što si ti

beba

20.02.2021 09:55

Koliko su to bezobrazni ljudi.Nemaju zadrsku ni postovanje prema bilo cemu i bilo kome.

Ljuba

20.02.2021 12:28

Đilase, koliko si ti bezobrazan covek to nigde nema. Covece znam te dobro iz DS lazov i prevarant.