Borko Stefanović
Alo.rs
Borko Stefanović

Alo.rs

Borko Stefanović, Foto: Alo.rs

U Beogradu se od danas do subote održava festival “Mirdita – dobar dan” u Centru za kulturnu dekontaminaciju, koji prema rečima organizatora teži da beogradskoj publici “približi kosovsku kulturnu i društvenu scenu i time pruži doprinos miru, ali i upoznavanju, razumevanju i saradnji dva društva”.

Branko Miljuš

Jošida Masanori

Branko Miljuš, Foto: Jošida Masanori

Ovaj festival godinama unazad otvara stare rane društvu u Srbiji, koji ga doživljava kao provokaciju, a više desničarskih grupa najavilo je proteste. Razlozi za to su višestruki, počevši od toga da organizatori insistiraju na pomirenju Srba i Albanaca u Beogradu, dok se na teritoriji tzv. Kosova ne održava nijedan sličan festival.

Šta više, nekadašnja direktorka tog centra Borka Pavićević u više navrata je javno podržala Đilasa. Ona je bila jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana, pa je tako isticala da “u Đilasu vid priliku da uspemo na izborima”.

Branko Miljuš

Alo.rs

Branko Miljuš , Foto: Alo.rs

Da Dragan Đilas godinama neguje festival “Mirdita – dobar dan” dokazuje i današnje prisustvo njegovog zamenika Borka Stefanovića na ovom događaju. Kako javlja naš reporter sa lica mesta, Stefanović je sa svojim pristalicama pušten da uđe u Centar za kulturnu dekontaminaciju.

Takođe, kako javlja naš reporter, na Trgu Slavija su počela okupljanja desničarskih organizacija koje planiraju protest ispred centra.

Okupilo se više desetina ljudi iz Srpskog sabora Zavetnici i udruženja Sveti Sava iz Lazarevca.

Dragan Đilas i SSP podržao festival “Mirdita – dobar dan”  !

Na festival je malpre stigao njegov zamenik Borko Stefanović.

Organizatori festivala inače insistiraju na pomirenju Srba i Albanaca u Beogradu, dok se na teritoriji tzv. Kosova ne održava nijedan sličan festival.

Pročitajte još

Komentari (2)

Dragan

22.10.2020 18:31

Zasto su ucenici bili angazovani da lepe plakate u ul. Svetozara Markovica i Vojvode Milenka Znaju li deca sta su uradili i ko ih je angazovao.

boli

22.10.2020 19:04

tamo im i jeste mesto.Neka ih vode u Prištinu da bolje upoznaju njihovu kulturu.