Protest u Beogradu
Alo!/Dejan Briza
Protest u Beogradu

Alo!/Dejan Briza

Protest u Beogradu, Foto: Alo!/Dejan Briza

Ako bi vanredni parlamentarni izbori bili održani danas, Srpska napredna stranka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu osvojila bi 53,2 odsto glasova, a Savez za Srbiju Dragana Đilasa, koji čini više od deset stranaka, dobio bi podršku od svega 9,9 odsto!

 

Pročitajte još:

 

 

Prethodna istraživanja, podsećamo, pokazivala su da SZS ima podršku oko 12 odsto birača. Prema najnovijem istraživanju, u koje smo imali uvid, a koje je radila jedna eminentna agencija, PSG Sergeja Trifunovića trenutno podržava 5,9 odsto građana. Koalicija SPS-JS bi na izborima ostvarila solidan rezultat, budući da
rezultati istraživanja pokazuju da je njihov rejting sada 12,1. Najbliži cenzusu je SRS, koji trenutno ima podršku 4,5 odsto građana.

Žene

Tanjug

Žene, Foto: Tanjug

Da su rezultati ovog istraživanja relevantni, indirektno je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je juče u okviru kampanje "Budućnost Srbije" posetio Braničevski okrug, a završni govor održao je u Požarevcu, gde ga je dočekalo više od 10.000 građana. On je tada poručio da je jasno da narod neće nasilnike i naveo da je rejting SZS-a pao, te „da je sada postojano ispod 10 odsto“.

Vučić, Kučevo, Budućnost Srbije

Tanjug

Gradjani glasaju za rad i investicije... Vučić u Braničevskom okrugu, Foto: Tanjug

Vučić se juče još jednom zahvalio ženama koje su imale hrabrosti da iz Skupštine grada Beograda izbace razbojnike i da im pokažu da fašizam neće nikada proći. On je potom napomenuo da nikada u svetu nije bilo da je neko nekome branio da izađe sa radnog mesta ili mesta gde živi, osim kod fašista u Mađarskoj i u nacističkoj Nemačkoj.

Preporučujemo i ovo:

 

- Nikada to ni u Srbiji nije bilo - istakao je predsednik i poručio da Srbija nikada neće dozvoliti fašizam na svojoj teritoriji.

 

 

- Umeli smo da se izborimo i sa mnogo gorim pošastima koje prete Srbiji - istakao je on i dodao da i sada moramo da se izborimo na miran i demokratski način i tako što ćemo pokazati trpeljivost. Poručio je da ćemo se protiv fašizma izboriti radom i tako pobediti vešala, testere i razbijena stakla.