Dragan Đilas
Tanjug/Filip Krajincancic
Dragan Đilas

Tanjug/Filip Krajincancic

Dragan Đilas, Foto: Tanjug/Filip Krajincancic

- Pozivam sve građane Beograda i Srbije koji žele i koji su glasali za mir i prosperitet Srbije, da ignorisanjem osudimo suludu nameru Boška Obradovića, Vuka Jeremića i tajkuna Đilasa da protestima na koje pozivaju u subotu 13. aprila, izazovu haos i nasilje na ulicama Beograda.

Ova interesna grupa tajkuna i nasilnika koju smo na delu videli kada su hrabro nasrtali na novinarke i obezbedjenje RTS-a, sada poziva gradjane da dodju na protest a nemaju ni jedan konkretan cilj i zahtev zbog čega protestuju. Osim zbog mržnje prema Vučiću koji im je ukinuo kanale za privatno bogaćenje i pljačkanje naroda!

Pročitajte još:

 

E, pa gospodo, poručujem vam, da vam to nećemo dozvoliti! Srbija i Beograd nisu Boškova prćija, niti privatni posedi tajkuna Djilasa i belosvetskog hohštaplera Vuka Jeremića. Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem je za ovih sedam godina povratila ugled u medjunarodnim krugovima i postala ravnopravni sagovornik i partner najvećih svetskih sila. Za vašu informaciju u Srbiji danas postoje Zakoni i postoji pravo kao i institucije koje te zakone sprovode i štite pravo svih gradjana na bezbednost, slobodu kretanja i mišljenja. Nezadovoljstvo iskažite na izborima, ne sakrivajte se iza bojkota.

Znam da ste besni što je Vučić dobio podršku 70 odsto gradjana za politiku koju sprovodi, besni ste što je stopa nezaposlenosti troduplo manja nego za vreme vašeg carovanja, besni ste što je Aleksandar Vučić rado vidjen gost i u Moskvi i u Vašingtonu i u Pekingu, besni ste što svakoga dana Beograd sve više liči na ozbiljne svetske metropole, što je skoro završen auto put kroz Grdelicu koji ste vi zidali kao Skadar na Bojani skoro 20 godina, besni ste što ne možete više da vršljate i pljačkate. Žao mi je, ali svoj bes moraćete da kanališete na nekoj drugoj strani. Srbija je ozbiljna država i neće vam se dozviliti da remetite javni i pojedinačni mir gradjana, da iskaljujete svoj bes na ulicama Beograda, našim fasadama, žardinjerama, dečjim igralištima i parkovima. Gradjani su vam na svim izborima od 2012. godine do sada poručili: “gubite se”! A mi vam sada poručujemo ne pokušavajte da se vratite na silu jer država ima snage i mehanizme da od vašeg nasilja zaštiti svoje gradjane!