Dragan Đilas
Alo!/ Rajko Ristić
Dragan Đilas

Alo!/ Rajko Ristić

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Đilasovci su danas poslali i svog advokata Vladimira Gajića da preuzme zastupanje A.O., radnika fabrike namenske industrije „Krušik“, koji se sumnjiči za odavanje službene tajne. Iako već dva dana tvrde da je reč o uzbunjivaču koji je navodno ukazao na korupciju u poslednje dve godine, čak i N1 je danas objavio da A.O. status uzbunjivača nije ni tražio. Ono što opozicija izbegava da pomene jeste da se A.O. sumnjiči da je dokumentaciju, počev od one o proizvodnji i nabavkama do one o pregovorima sa potencijalnim kupcima i ugovore, iznosio iz fabrike još od 2014.

Pročitajte još:

- Bezbednost namenske industrije zapravo je značajno pitanje nacionalne bezbednosti Srbije, a ovakvi postupci svakako ugrožavaju vojnu industriju, utiču na njen pad i prestajemo da budemo kredibilni u svetu. Zato imamo bojazan da se u delu javnosti vrši zamena teza i „daje alibi'' osumnjičenom. U svakoj uređenoj državi za iznošenje vojne tajne i poverljivih dokumenata se snosi odgovornost i pitam da li bi bilo drugačije da se u SAD-u ili Nemačkoj desio ovakav slučaj", rekao je danas Filip Pejković iz NVO Nacionalna avangarda.

Kome je sve A.O., revoltiran jer su mu kako je sam ispričao istražnim organima majku smenili sa mesta direktora, predao poverljive papire tek će se utvrđivati s obzirom da se obimna dokumentacija tek veštači.

Youtube/Printscreen

"Krušik", Foto: Youtube/Printscreen

- Uzmite primera radi bugarsku novinarku koja je objavila tekstove u kojima tvrdi da Srbija snadbeva ISIS teroriste u Jemenu oružjem iz „Krušika“, što je naša opozicija pozdravila kao spektakularno otkriće. U Sofiji je dovode u vezu sa pojedinim bugarskim trgovcima oružjem koji su izgubili neka tržišta za izvoz, poput Saudijske Arabije. Te je pitanje za čije interese radi i zašto se baš Srbijom bavila – kaže naš sagovornik, inače dobar poznavalac vojne industrije.

Kako ističe, mnošto je načina na koje je A.O. sa svojim krvičnim delom mogao ugroziti poslovanje srpske fabrike.

Novinar Bojan Dacović ušao u zgradu Predsedništva, Vučić se vanredno obraća! U pitanju je okupacija!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 14.10.2019. 13:18 - 14.10.2019. 13:33 Vučić se ponovo obraća građanima. Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen * Predsednik Vučić obraća se iz Predsedništva * Vučić moli Vladu u Prištini da se "spusti na zemlju" * Takođe apeluje i na međunarodnu zajednicu Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji i ocenio da bi svaki pokušaj „ukidanja" Srpske liste mogao da ostavi katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca.

- Zamislite recimo ukoliko je neka inostrana kompanija bila zainteresovana da kupi robu iz ove srpske fabrike i ukoliko su papiri došli u ruke fabrike iz neke druge zemlje u regionu? Jasno je da tu postoji mogućnost preuzimanja posla. Ili uzmite recimo situaciju da su prosto negde objavljeni ugovori za koje se obe strane i naša fabrika i preduzeće koje kupuje obavezuju da je strogo tajan? Logično je da ćete time postati manje pouzdana fabrika, da će to uticati na smanjenje potencijalnih kupaca, a samim tim i na izvoz iz Srbije i na gubitak inostranih tržišta za našu zemlju – kaže naš sagovornik.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!