Dragan Đilas
Alo!/ Rajko Ristić

 

Dragan Đilas

Alo!/ Rajko Ristić

Dragan Đilas, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

To može samo u Srbiji. Nakon što je Savez za Srbiju ušao u klinč sa evropskim parlamentarcima, sada je na red došla nemačka kancelarka Angela Merkel, pa je tako Dragan Đilas na Tviteru napisao:

- Angela Merkel: "Potrebno preduzeti dodatne mere da bi u Nemačku dolazili kvalifikovani radnici iz zemalja van EU?. Kosovo je opravdanje. U ovome je suština Nemačke podrške Vučiću“ - napisao je Đilas, praktično optuživši predsednika Srbije da po nekom tajnom dogovoru isporučuje „radnu snagu Nemačkoj“.

Narodni poslanik Dragan Šormaz za „Alo!“ navodi da je „globalizacija sveta proces koji se ne može zaustaviti“ i dodaje:

- Tu se ne radi o svetskoj vladi ili nekim zaverama, jednostavno privreda, odnosno novac ne poznaje granice! Angela Merkel zna da u narednim godinama nemačkoj privredi, na osnovu predviđenog rasta nedostaje dva miliona radnika. Najviše obrazovanih je u novim tehnologijama. Ovakvim privrednim rastom i Srbija će sve više imati isti problem i izazov. Upravo, ovaj slučaj pokazuje koliko je „Savez za sebe sa Đilasom na čelu štetočinska organizacija. Spinovanje izjave nemačke premijerke je u Đilasovom stilu - najobičnija, ali i po Srbiju opasna laž. Kada to kaže nemačka premijerka ne misli na Srbiju, pošto Srbija i ne može da joj obezbedi toliko radnika, nego na zemlje Latinske Amerike, Meksiko, pa na kraju i evropsko okruženje! Upravo i zbog ovih procesa mi moramo da učinimo sve da što pre postanemo član EU i deo cele zapadne civilizacije - navodi Šormaz i nastavlja:

Dragan Šormaz

Alo! M.Josida

Dragan Šormaz , Foto: Alo! M.Josida

- To je pitanje opstanka naše države i naroda. Zašto onda Đilas laže? Zato što ga zanima samo sopstveni interes i taj svoj interes, lično bogaćenje stavlja u službu onih koji ne žele da Srbija postane član, ne samo NATO, nego i EU, iako kažu da nemaju ništa protiv ulaska Srbije u EU. Moje mišljenje je da od samog početka Đilas i njegova bratija imaju veze upravo sa ljudima poput onih koje smo videli u „špijunskoj aferi“ iza koje stoji Rusija, te da sa njima zajedno pokušavaju da destabilizuju vlast SNS-a, da ugrožavaju čak i život predsednika Vučića i napadaju njegovu porodicu upravo da bi Srbiju uveli u haos i političku nestabilnost. Ta nestabilnost bi potpuno zaustavila put Srbije u EU.