Brisel
Privatna arhiva
Brisel

Privatna arhiva

Brisel, Foto: Privatna arhiva

Predstavnici dela opozicije u Srbiji, tačnije koalicije okupljene oko Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića, učestvovali su u Evropskom parlamentu u Briselu na tribini o izbornim uslovima koju organizuje grupa Socijalista i demokrata.

Pored blama koji su doživeli pred praznom salom, desilo se nešto mnogo gore.

Koliko su očajni u pokušaju da dođu na vlast svedoči i činjenica da su na posredan način njihovi govornici priznali nezavisnost Kosova.

Predstavnik Zajedno za Srbiju i Đilasov koalicioni partner Nebojša Zelenović stavio je južnu srpsku pokrajinu u istu grupu sa nezavisnim državama, susedima Srbije, BiH, Hrvatskom i Albanijom.

Zelenović je govorio o saradnji sa Kosovom i potrebi da ta saradnja bude još veća, izmislivši tako "toplu vodu", kao da Srbija do sad nije već pružila ruku prijateljstva Albancima u pokušaju da se pronađe kompromisno rešenje, a zauzvrat dobila takse i zahtev za bezuslovno priznanje lažne države.

Za to priznanje, po svemu sudeći, pokušaće da se pobrinu Đilas i njegovi verni koalicioni partneri koji ovakvim istupima po svetu, sramote Srbiju i pokušavaju da skrenu pažnju svetskim moćnicima na sebe kao političku strukturu koja je spremna na sve zarad podrške u pokušaju da se dokopaju vlasti.

Zelenovićev govor pogledajte u priloženom snimku:

 

Komentari (1)

Sapcanin

11.12.2019 18:19

sta reci za ljude koji izdaju svoju zemlju strasno.