Branko Miljuš, rektorat, protest,
Alo
Branko Miljuš, rektorat, protest,

Alo

Foto: Alo

* Blokada Rektorata traje već nedelju dana

* Grupa pristalica pokreta "1 od 5 miliona" već deset dana drže pod blokadom zgradu Rektorata u Beogradu

* Dragan Đilas zgradu Rektorata pretvorio u opštinski odbor svoje stranke

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i studenti iz udruženja "1 od 5 miliona" saopštili su posle današnjeg sastanka da su podtigli dogovor, ali detalje niti sadržaj dogovora nisu saopštili, a Rektorat je i dalje pod blokadom.

Šta su se konkretno dogovorili ni studenti, ni rektorka nisu bili rapoloženi da podele sa medijima, a studenti kažu da u toku dana očekuju da rektorka ispuniti dogovoreno, te da će nakon toga odblokirati zgradu.

Vučić se tri puta poljubio sa Micotakisom!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 24.09.2019. 08:31 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je juče popodne u Njujork, gde učestvuje na 74. zasedanju Generalne skupštine UN.

- Čini mi se da smo se dogovorili. Bio je ovo vrlo konstruktivan razgovor inadam se da smo posao priveli kraju, što me raduje - rekla je rektorka okupljenim novinarima.

Ona nije želela da komenatariše jučerašnju izjavu premijerke Ane Brnabić da se "svrstala na jednu stranu", samo je kratko rekla:

- Najvažnije je da pričamo da smo se mi dogovorili.

Pregovori rektorke i studenata počeli su juče nakon što se Popović u nedelju javnosti obratila saopštenjem u kojem je osudila ulazak aktivista vladajuće stranke u zgradu rektorata.

Predsednik Vučić se vanredno obratio naciji!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 24.09.2019. 15:42 - 24.09.2019. 16:07 Poseban deo razgovora Aleksandar Vučić, Foto: printscreen Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku u sedištu Ujedinjenih nacija sa generalnim sekretarom svetske organizacije Antoniom Guterešom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Podsetimo, nakon zauzimanja zgrade, navodne studente posećivali su istaknuti članovi Đilasovog Saveza za Srbiju čime je postalo sasvim jasno da se radi o akciji sa političkom pozadinom.

Glavni operativac Dragana Đilasa Branko Miljuš, koji je i član opštinskog veća Stari Grad, skoro svaki dan dolazi u zgradu Rektorata, uglavnom noseći sa sobom kese. Pored njega, viđeni su i funkcioneri Đilasove "Stranke slobode i pravde" Marko Dimić i Aleksandar Korolija.

Pročitajte još:

Takođe, među onima koji su došli da podrže pristalice pokreta "1 od 5 miliona" viđeni su Srđan Milivojević iz DS-a koji je navodnim "studentima" donosio pljeskavice i sendviče, lider DS Zoran Lutovac, Marinika Tepić i lider Dveri Boško Obradović.

Blokada Rektorata

Printskrin

Blokada Rektorata, Foto: Printskrin

Među "studentima" koji su blokirali rektorat nalazi se i Srđan Marković, poznatiji kao Marsovac. Reč je o muškarcu od 31 godinu koji je studije mogao da završi pre sedam, osam godina i koji zloupotrebljava svoju poziciju u političke svrhe. Posebno upada u oči to što je sa rukama u džepovima i rancem na leđima pozdravio rektorku Univerziteta u Beogradu Ivanku Popović.

Branko Miljuš

Alo.rs

Branko Miljuš, Foto: Alo.rs

Sve ovo jasno ukazuje da je Dragan Đilas zgradu Rektorata pretvorio u opštinski odbor svoje stranke.

Pred ovom ženom kleče Tači i Haradinaj! Ona upravlja Kosovom direktno iz Amerike, a sada je povukla ofanzivan potez! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 20.09.2019. 15:56 - 20.09.2019. 16:01 Neverovatno! Hašim Tači, Foto: Promo * Predsednik tzv. Republike Kosovo Hašim Tači boravi u SAD * Kako se saznaje, Tači je u Ameriku otišao na mala vrata, a glavnu ulogu odigrao je albanski lobi i najmoćnija Albanka i ambasadorka tzv.

Podsećamo, sve je počelo teškim incidentom kada su, tokom obeležavanja dana Univerziteta u Beogradu u petak 13. septembra, predstavnici udruženja "1 od 5 miliona" ušli u zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu i blokirali ulaz koji, uz stepenice, vodi u prostorije te institucije.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare

 

Komentari (5)

Lela

20.09.2019 19:16

Sramno ponasanje opozicije.....

Dragan R

20.09.2019 19:37

Cirkus ekipa.

Petar

20.09.2019 19:51

Sramota.Kvariti ugled univerziteta zbog Djilasovog bahacenja....

Mica

20.09.2019 19:54

I dalje je zastupljena blokada Univerziteta.Napravili su zurku unose hranu..Traze pravdu,za,sta?Bolje da su pojedini studenti na vreme zavrsili studije.A ne sad tako da iznose svoje zahteve koji nemaju smisla.

Jovan

20.09.2019 20:07

Dzaba im sve, neće ostvariti ono što su zamislili.