Sergej Trifunović, Dragan Đilas
Tanjug/Tara Radovanović
Sergej Trifunović, Dragan Đilas

Tanjug/Tara Radovanović

Sergej Trifunović, Dragan Đilas, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Reagujući na izjavu Sergeja Trifunovića da mu bojkot opozicija crta metu na čelu, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, rekao je da on najbolje zna šta znači kad je neko "meta" i da je zbog napada na lidera PSG on označen kao glavni krivac od strane režimskih tabloida. On je poručio da Trifunović svojim izjavama izjednačava opoziciju sa Pinkom i Informerom.

Đilas je naveo da je Trifunović prekršio političko obećanje da će ići u bojkot, prikupljajući potpise za izlazak na izbore.

- Došlo je do nekog sukoba na ulici, režimski tabloidi mene optužuju da sam ja odgovoran za napad na njega. Vrh PSG označava Savez za Srbiju kao krivca za napad na Sergeja, a on napada opoziciju i izjednačava je sa Pinkom i Informerom, koji je godinama monstruozno uništavaju - kazao je Đilas, upitavši šta bi trebalo da komentariše:

- Šta ja sad treba da komentarišem? Je l’ ponovo treba da se branim od nečega što nije? Da se branim i objašnjavam da nisam organizovao nekog da napadne Trifunovića, nakon što mu on spomene majku.

On dodaje da je nenormalno sve to objašnjavati, kao i činjenicu da on nije isti kao Pink i Informer koji su mu deo života uništili.

- I posle se mediji koji slove za nezavisne utrkuju sa pitanjima ‘opozicija nije iznela progam i ideje kako dalje’. A sad će bar pet narednih dana da me svi pitaju kako komentarišem činjenicu da je Sergej rekao da sam ja isto što i Pink. Ja sam napad na njega osudio i to je sav moj komentar - rekao je Đilas.