Dragan Đilas
Printscreen
Dragan Đilas

Printscreen

Dragan Đilas, Foto: Printscreen

Čim je Boris Tadić, nekadašnji predsednik Srbije i lider SDS-a, najavio da bio mogao da se kandiduje na predsedničkim izborima, našao se na meti napada opozicionara, ali i medija koji su pod kontrolom Dragana Đilasa, lidera SSP-a.

- Na rečenicu da je spreman da se kandiduje ako nema boljih, moj odgovor je - ima boljih - poručio je Đilas koga je Tadić i stvorio, a nakon te izjave je, kao po komandi, krenuo napad na Tadića na društvenim mrežama, a svi mediji bliski Đilasu su ekspresno objavili vest da ima boljih kandidata od nekadašnjeg predsednika države.

Boris Tadić

Alo!/Ognjen Radošević

Boris Tadić, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Posle Đilasove izjave oglasio se i sam Boris Tadić koji je Đilasu poručio da se ne takmiče među sobom.

- Inače, nikada nisam rekao besmislicu da ću se kandidovati „ako nema boljeg“. Boljih uvek ima. Znam ih i ja mnogo, ali nažalost ni ne razmišljaju o kandidaturi. Nikada se i nisam kandidovao misleći da nema boljih. Ni na izborima koje sam izgubio, ni na onim na kojima sam pobeđivao - poručio je on.

Tatjana Macura

Alo / Dejan Briza

Tatjana Macura, Foto: Alo / Dejan Briza

Tatjana Macura, kopredsednica Stranke moderne Srbije, ističe da se ovakvim javnim prepucavanjima jasno sabotira svaka prilika opozicije da napravi nešto normalno, kao što je uostalom to bila priča i sa bojkotom.

- Cilj opozicije treba da bude pobeda u Beogradu, gde su jedino realne jasne šanse da se napravi dobar rezultat. Priča o predsedničkim izborima i kandidatima koji su nekad bili na čelu države ili glavnog grada je prevaziđena i jalova - kazala je ona za „Alo!“.

Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović.

Alo!/D.R.

Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović., Foto: Alo!/D.R.

Vladimir Orlić, potpredsednik Skupštine Srbije, poručio je za „Alo!“ da se bivši režim odavno sveo na malu baru, koja vremenom samo sve više presušuje.

- A umišljeni „lideri“ se i dalje uporno glođu i laktaju međusobno za mesto glavnog krokodila u toj bari. Ne mogu očima da se gledaju, mrze jedni druge godinama. Još od kada je Đilas Tadiću u partiji zategao svilen gajtan, posle je to uradio i Jeremiću, a Pajtić Đilasu. Oni sad traže da vode državu, a ne mogu ni same sebe. EP će morati među njima da posreduje prvo, da uspostave međusobni dijalog, pa onda možda budu u stanju da razgovaraju i sa drugima. Svaki dan koji provedu daleko od budžeta i prilike za iznošenje narodnih para na Mauricijus čini tu ekipu iz političke močvare sve nervoznijom, pa se i javno ponašaju, što bi oni sami rekli - kao čopor - istakao je on.

Inače, ponižavanje Borisa Tadića od strane Đilasa traje godinama! SSP i PSG krajem januara se nisu odazvali pozivu na sastanak koji su im uputile Nova stranka i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića. A Đilas je godinama minirao i Ujedinjenje DS-a za koje se Tadić zalagao. Ekipa Alo!

Boško je nečastan i nemoralan!

Član Gradskog odbora DS-a Ivan Krstić poručio je na Tviteru lideru Dveri Bošku Obradoviću da je nečastan i nepošten.

- Gospodin Obradović je u NSRS ušao 2016. godine, tako što je DS pozvala i svoje članove da daju podršku Dverima jer su izbori bili ponovljeni na nekoliko desetina mesta širom Srbije. I taj gospodin da prestane da pljuje po DS-u, njenim bivšim i sadašnjim predsednicima - napisao je on na Tviteru i dodao:

- Odmah po ulasku u NSRS gospodin Obradović je u svakom izlaganju DS nazivao žutim lopovima! Iste one koji su mu dali glasove da bi on imao poslanike u NSRS-u. Nemoralno, nečasno i nepošteno.