Savez za Srbiju
printscreen
Savez za Srbiju

printscreen

Savez za Srbiju, Foto: printscreen

Predsedavajući SzS Vuk Jeremić rekao je na pres konferenciji da je to i upozorenje i apel časnim ljudima na RTS-u, da počnu da se profesionalno bave svojim poslom.

Jeremić je rekao da je skup prijavljen policiji, a da nisu dobili dozvolu, sa obrazloženjem da ga nisu prijavili na vreme, pet dana pre održavanja.

Dakle, predstavnici Savez za Srbiju odlučili su se za blokadu kretanja ljudi da funkcionišu i rade.

Po istom principu je izvedena i blokada galerije Progres tokom promocije knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a potom palili njegovu knjigu i pokušali da ga linčuju.

Najava nove blokade samo je nastavak političkog nasilja koji smo imali prilike da vidimo tokom blokade Skupstine grada, radova na Trgu Republike, ali i nedavnog divljačkog pokušaja provaljivanja u Skupštinu Srbije kada je brutalno pogažena zastava Srbije. 

Na pitanje nije li to pritisak na medije, Jeremić je rekao da će tamo biti kao "građani koji se osećaju uskraćeno za informacije".

Upitan o jučerašnjem sastanaku u Evropskom parlmentu i navodima medija da je govorio pred polupraznom salom, predsednik S SP Dragan Ðilas rekao je da su tako izvestili Pink, Kurir, Alo, i tvrdi da je u sali EP bilo oko 70 ljudi.

Ponovio je da ne postoji nikakva mogućnost da SzS učestvuje na izborima sledeće godine, a na pitanje zašto se sastaju sa predstavnicima EP, rekao je da ih oni pozivaju svaki put kada dođu u Srbiju, a da se SzS odaziva tim pozivima.

Na pitanje o vezama sa narko dilerima, Ðilas je rekao da su o tome on i Boško Obradović već izdali saopštenje, u kojem su odbacili te navode.

Komentari (5)

zagondzija

12.12.2019 17:04

Da li ovi "ljudi" uopste znaju sta hoce??

vesko

12.12.2019 19:01

Strasno to su sve izdajnici!..ZIVEO VUCIC...

Miroslav

12.12.2019 19:18

Iselite ih, pa neka divljaju negde drugde, red je da se mi od njih odmorimo.

Đeka

12.12.2019 23:32

Dosadili su narodu. Samo nisu dosadili vlastima.