Aleksandar Marković
Alo / Dejan Briza
Aleksandar Marković

Alo / Dejan Briza

Aleksandar Marković, Foto: Alo / Dejan Briza

* Aleksandar Marković, narodni poslanik i član SNS

* Poseta Dejvida Mekalistera pokazala da opozicija u Srbiji nema nikakvu ideju, strategiju ili politički program

* Priča o bojkotu je suluda

Aleksandar Marković, narodni poslanik i član SNS-a, u intervjuu za „Alo!“ poručuje da je poseta Dejvida Mekalistera, predsednika Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, još jednom pokazala da opozicija u Srbiji, koju predvode Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i ostali, nema nikakvu ideju, strategiju ili politički program.

- Njihova priča o bojkotu je suluda i besmislena odluka koja je posledica potpune nemoći i bezidejnosti Đilasa, Jeremića i Obradovića. Oni nemaju argumente za bojkot i očigledno je da je Đilas shvatio da na redovnim izborima, koji nas očekuju na proleće, nema apsolutno nikakvu šansu za ozbiljniji rezultat i da mu je lakše da proglasi bojkot da ne bi sutra došao u situaciju da mora da prizna poraz na izborima.

"Megatrend potvrdio sve u vezi sa doktoratom ministra Stefanovića, Obradović nastavlja kampanju"

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs DATUM I VREME: 22.08.2019. 18:40 Aleksandar Marković kaže da Boško Obradović ponovo pokušava da diskredituje Nebojšu Stefanovića, a s ciljem da prikrije "kriminalne aktivnosti njegovog poslovnog partnera Dragana Đilasa".

 

Da li bojkot može da naškodi Srpskoj naprednoj stranci?

- Ne može, ni na koji način.

Čini se da je u delu opozicije koji je blizak Đilasovom savezu ostalo nerešeno samo to da li će DS izaći na izbore ili će po Đilasovoj naredbi i ta stranka bojkotovati izbore. Vi ste svojevremeno stali u odbranu Nataše Vučković, poslanice DS-a, kada je kazala da bojkot nije politika i kada je doživela brutalne napade opozicionih kolega.

Aleksandar Marković

Alo / Dejan Briza

Aleksandar Marković, Foto: Alo / Dejan Briza

 

- Svi sukobi u tom opozicionom bloku su posledica toga što Đilas želi apsolutnu kontrolu i nadmoć i ne trpi konkurenciju i neposlušnost. Svi oni koji ne misle isto kao Đilas po pravilu prolaze kroz takozvanog toplog zeca i bivaju prokazani od Đilasovih medija.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Bilo je pokušaja dijaloga između vlasti i opozicije, kako to komentarišete?

- Srpska napredna stranka je pokazala dodatnu odgovornost. Mi se vrlo rado odazivamo tim okruglim stolovima, učestvujemo u dijalogu, prihvatamo sugestije i pokazujemo spremnost da se dođe do kompromisnog rešenja, a sa druge strane nailazimo na zid i ultimatume.

Da li je SNS spreman za izbore i kako komentarišete sve češće apele vaših partijskih kolega da vaša stranka treba da očisti svoje redove?

- SNS je najsnažnija politička organizacija u Srbiji, ali i u ovom delu Evrope. Imamo više od 700.000 članova i u jednoj tako velikoj partiji normalno je da ima i žita, i kukolja. Mene raduju najave da će se desiti ta čistka, to je najavio i naš lider Aleksandar Vučić. Potrebna je permanentna kontrola i analiza rada naših funkcionera jer će to doprineti kvalitetu pri obavljanju posla. Podsetiću na izjavu našeg predsednika Aleksandra Vučića koju je dao još pre nekoliko godina, kada je SNS tek preuzeo odgovornost za vršenje vlasti u državi. On je tada kazao da jedino čega se plaši i da će raditi da do toga nikad ne dođe to da SNS počne da liči na DS, u čemu treba svi da ga podržimo. Sve ove najave doživljavam kroz tu prizmu, da delujemo ako treba i preventivno da SNS nikada ne počne da liči na ono što je ličila Demokratska stranka, zbog čega smo je prozvali „žutim preduzećem”.

Aleksandar Marković

Alo / Dejan Briza

Aleksandar Marković, Foto: Alo / Dejan Briza

 

Zašto niko od javnih ličnosti, po mišljenju opozicije, ne bi smeo da pohvali nijedan potez vlasti? Zasmetao im je i nedavno otvoren autoput...

- Mene zaista preneražava činjenica da postoji deo javnosti u Srbiji koji je spreman da napada sve i svakoga, po svaku cenu, na svaki mogući način i svakog dana samo zato što je pohvalio Aleksandra Vučića. Javne ličnosti koji primete realnost odmah napadaju i proglašavaju ih SNS botovima, sendvičarima i optužuju ih da su se prodale. Govorimo o histeriji koja je potpomognuta i od medija koji su se stavili u službu Dragana Đilasa i ostalih iz Saveza za Srbiju. To su mediji koji svakodnevno govore o cenzuri i medijskom mraku, a 24 sata dnevno kritikuju Vučića i SNS. Kada je SNS bio u opoziciji, nije imao nijedan medij pod svojom kontrolom, imali smo malo prostora na Radiju „Fokus“ i godinama je bila takva situacija. Oni imaju N1, TV „Nova“, razne lokalne televizije, nedeljnike i dnevne novine. 

O bojkotu plata ne razmišljaju...

Da li u Skupštini Srbije srećete kolege koje bojkotuju rad parlamenta? - Da, naravno. Srećem ih po hodnicima i u skupštinskom restoranu, ali ne i na sednicama. Pojedinci dolaze na sednice odbora, putuju kao članovi raznih parlamentarnih delegacija. Oni ne bojkotuju platu, poslanički dodatak i dnevnice za putovanja u inostranstvo.

  MARKOVIĆ (SNS) PORUČIO TATIĆU (DS) Nek se odluči kojoj stranici pripada pošto njegova stranka ne sme pod sopstvenim imenom da se kandiduje ni na Vračaru

BONUS VIDEO: Snimak autoputa Miloš Veliki dronom