Aleksandar Vučić, Soči
Printscreen Pink
Aleksandar Vučić, Soči

Printscreen Pink

Aleksandar Vučić, Soči, Foto: Printscreen Pink

Vučić je, u izjavi za TV Pink u Sočiju, kazao da je lično srećan što je Ðilas uspeo da napravi u partijskom smislu razdor u DS, ali odbacuje tvrdnje da on stoji iza toga.

„Ja sam se verovatno negde u pauzi svih susreta bavio DS-om, ali da jesam sve bih ovako uradio. Navijao sam za Ðilasa iz sve snage da ih pobedi, rasturi, skloni i to je u redu. Dragan Ðilas je moja desna ruka. Sve što je trebalo da obavi obavio je“, ironično je kazao.

Na izjavu Ðilasa da pojedini članovi vlade Srbije više ne postoje u političkom smislu, Vučić je rekao da verovatno niko ne postoji, i da su svi postali taoci njihove gluposti i ludosti.

„Prozirni smo i jedva da se vidimo, ali moramo da se borimo za svoju zemlju. Neka on postoji, neka ga Bog politički i ljudski poživi, Srbiji će biti dobro jer će imati vladu pristojnih ljudi, a sve dok u opoziciji postoji Ðilas neće moći niko da je ugrozi“, objasnio je on.

Dragan Đilas

Alo!/ Rajko Ristić

Dragan Đilas, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Povodom izjava jednog ruskog novinara koji povezuje njegovu bolest sa špijunskom aferom, a i pisanje jednog medija da je taj novinar dolazio kod njega i tražio formiranje vlade sa Ðilasom, Vučić je kazao da, nažalost, što se prvog tiče, nije završio u bolnici zbog špijuna ili novinara već sopstvene bolesti.

„O ljudima koji to dovode u pitanje najbolje govori koliko njihova mržnja moze daleko da ide“, konstatovao je on.

Vučić je ukazao da je video večeras informacije o tome da mu je nuđena vlada sa Ðilasom i dodao da bi, da mu je nuđeno da uđe u vladu sa Ðilasom, Jeremićem, Obradovićem, i Ðorđevićem, makar na godinu dana, na to negativno reagovao.

Potvrdio je da je ruski novinar bio u Predsedništvu kod njega, i da o tome postoji službena beleška, ali da ne želi da iznosi šta je tačno govorio.

„Svakom ko bi govorio da formiram vladu sa onima koji su opljačkali državu, koji otkupljuju, dok su na vlasti, sekunde od državne televizije, a onda ih prepordaju duplo skuplje, i onda mi sole pamet, sa takvima niti hoću, niti me je interesovalo. Bolje da nemam nikakvu vlast. Šta bi trebalo mozda da kradem sekunde sa njima i pljačkam firme“, upitao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Soči

Printscreen Pink

Aleksandar Vučić, Soči, Foto: Printscreen Pink

Upitan za mete na naslovnim stranama, i šta kaze sada kada je sve utihnulo oko toga, on je rekao da smatra da je normalno da se stiša, jer je plan mnogih da se takve stvari stišaju.

„Kada prvi put objavite uperen snajper na predsednika ja sam se nasmejao i rekao dobar je to snajper, dobra firma, naša privatna. To uvek pokazuje razliku između pristojne, normalne, odgovorne Srbije i onih koji nas napadaju, pošto je to njihova slika i prilika“; objasnio je on.

Vučić je ukazao da takve stvari potežu dva do pet dana, i posle to bude svima svejedno.

„Šta još da objavite danas, stavite deset metaka i kazete metafora. To je metafora čega? A nije metafora da kukate kada neko deli letke i da vam ih u ruke, jer vas je neko navodno ugrozio lecima, a snajper nije“, upitao je on.

Šaljivo je konsattovao mora da je neko te letke dostavljao MIG-ovima ili Fantomima, pa ih je ugrozio.

„To je licemerno. Što duze nastave s tim to će bolje građani spoznati ko se za Srbiju bori, I one koji nemaju rešenje osim snajperskih metafora i drugih perverzija u njihovim glavama”; rekao je on.