Sukob između Dikovića i Đorđevića tinja već duže vreme
Dušam Milenković
Sukob između Dikovića i Đorđevića tinja već duže vreme

Dušam Milenković

Sukob između Dikovića i Đorđevića tinja već duže vreme, Foto: Dušam Milenković

Kako „Alo!” saznaje, general je na internom kolegijumu Ministarstva, kome je prisustvovalo više od 20 pripadnika Vojske ministra, nazvao ni manje ni više nego sočno: „Šiljokuranu jedan“! Vremešnom načelniku Generalštaba ovo nije prvi put da tako naprasito i neprimereno reaguje, pa je otpočetka minirao i Đorđevićevog prethodnika Bratislava Gašića dok je bio na čelu ministarstva.

I Gašića uzeo na zub

General Diković nije bio u ljubavi ni sa Bratislavom Gašićem, koga je takođe uzeo na zub. Nema oko čega se nisu sukobljavali, od kadrovskih rešenja do afere helikopter, a Diković je posebno izgubio živce kada je ministar potegao pitanje njegovog penzionisanja. Iako je formalni uslov imao, nije bio rad da se tako lako preda, te i dalje, zahvaljujući vezama, opstaje na ovom mestu.

Da li Diković ima problem s autoritetom, pa svakog novog ministra dočeka na nož, tek ono što je uradio na kolegijumu Ministarstva odbrane - za svaku je osudu. Tako se Diković pred svim generalima izvikao na Đorđevića, lupio šakom o sto i besno napustio salu.

- Poznato je da Diković ima kratak fitilj. Čekao je trenutak i onda se obrušio na Đorđevića, koji još nije pošteno ni zaseo u ministarsku fotelju. Sukob je kulminirao zbog iseljavanja izbeglica iz kasarne u Surčinu, gde je ministar bio za to da se obavi što ranije, a general da se to prolongira.

Naravno da to nije pravi razlog, već je bio samo okidač. Taj sukob tinja duže vreme, a Diković ne miriše Đorđevića još od kada je 2012. došao u Ministarstvo kao državni sekretar. Sada je pak preterao i ispsovao ministra pred svim generalima. Reako mu je, bukvalno: „Šta ti znaš, šiljokuran jedan”, lupio šakom o sto i napustio kolegijum ljut kao ris - navodi naš dobro obavešteni izvor.

Diković je inače na mesto načelnika Generalštaba došao kao čovek Borisa Tadića i Dragana Šutanovca, ali je veštim manevrima uspeo da opstane na funkciji i posle dolaska naprednjaka na vlast. Leđa je nakon Tadićevog pada našao kod predsednika države Tomislava Nikolića. Tako, iako pred penzionisanjem već duže vreme, uz pomoć moćnih prijatelja vešto izbegava da ode s funkcije.

Celu familiju uvalio u fotelje

Nemanja Diković, sin generala, marta 2014. prešao je u Ministarstvo spoljnih poslova, gde je došao upravo iz Ministarstva odbrane, po sporazumu o preuzimanju. U diplomatiji je dobio zvanje trećeg sekretara. Da su Dikovići snalažljivi pokazuje i primer ćerke Bojane, koja je zaposlena u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva (SMATSA), poznatom po basnoslovnim platama. Supruga je takođe u Vojsci. Kako su mediji pisali, Milica Diković radi u Upravi za logistiku. To nije sve, javna je tajna da se Diković u Generalštabu okružio svojim klasićima i zemljacima, pa kruži anegdota da je od Generalštaba napravio Užičku republiku.

 

„To je rekla-kazala”

Da bismo dobili komentar na naše informacije, „Alo!” je juče pozvao i generala Ljubišu Dikovića. Kada je saslušao naše pitanje, kratko nam je poručio: „Nisu vam tačne informacije. To je sve rekla-kazala!”

Save

Komentari (57)

Tosa

25.08.2016 06:32

Sta drugo reci za Jorgovankinog sofera -svalera ,buzdovan mozda bolje zvuci

Moma

25.08.2016 08:15

@Tosa - A zasto Dikovic ne progovori o pljackanju vojske od dva.miliona evra na hangari.na Batajnici za migove. Zasto ne progovori o truloj armaturi? Dikovic zna koliko je pokradeno novca na hangaru i armaturi i na silnim nadoknadama steta a sve to ide na stetu opremamja vojske. Sramota da Nacelnik GS cuti i ne bori se za vojsku. Sram te bilo Dikovicu!!!

RAS-PUTIN

25.08.2016 10:20

@Tosa - Izvini nije on buzdovan buzdovani smo mi

Nela

25.08.2016 06:36

Jedan je kremanjonac a drugi je neandertalac ,zato se sigurno i ne podnose ,a niti jedan niti drugi znaju svoj posao

Bravo Nela

25.08.2016 06:59

@Nela - Pogodila si pravo u centar :-)

fifi

25.08.2016 08:02

@Nela - To Nela! Bravo! Vucic, Gasic, Rodic, foto Toni, Djordjevic. To su neandertalci soferi fotografi keramicari koji vode vojsku od 2012. Sa svima njima je Dikovic bio na prst i nokat. Ovo sto se desava u vojsci je jako lose za drzavu. Vojska je pokradena i jedina osoba koja se svima njima od pocetka javno suprostavila bila je supruga naseg kolege gospodja Jasminka ali su je sklonili da im ne smeta u pljackanju vojske. Bravo Nela za komentar!!!

zoran

25.08.2016 07:12

Ako je ovo tacno, onda je vrlo opasno i trazi energicno resavanje! Ne mogu da verujem da postoje ovakve porodicne kombinacije u vrhu najvaznijih ! Pa to nije nicija prcija, privatna stvar, to je najvaznije za zemlju i sve nas! Bas plasi!

Andja

25.08.2016 10:17

@zoran - A sta te je konkretno uplasilo ? ..

nemi posmatrač

25.08.2016 07:47

To Dikovicu legendo! Nek se vidi a i zna ko je ko!

Zile

25.08.2016 10:33

@nemi posmatrač - Samo je srbin popljuvao svog vojnika i ne vidi da je i rat u blizini

saw

25.08.2016 07:52

kako su nam oteli kosovo pored tako sposobnog generala

Luna

25.08.2016 23:00

@saw - Snezoooooo zovu te drugarice beeeedddd

Snezana

25.08.2016 08:15

Dzu...ela klasicna. Seljacka.. Ne da fotelju makar crko. Samo S nogama Napred ce da napusti fotelju. Sta on zna? Pa sta Ti znas sem da ratujes. A rata,fala bogu dragom nema. Zatomajd u Uzice cuvaj stado

Crna ovca

25.08.2016 14:53

@Snezana - Snežana ovco ošišana!!!

DEDA

25.08.2016 17:47

@Snezana - Snezo, ajd na komplet lepinjuVaci taj sendvic

Luna

25.08.2016 22:57

@Snezana - Snezo one ovce koje mislis da pasu travu po asfaltu uzickom bleje tvoje ime, zele tebe za cobanicu ?

Srna

25.08.2016 23:09

@Snezana - Snezo beeeeeestidnice

Cupi

25.08.2016 08:34

Djordjevic nema ni dana skole sve diplome je pokupovao.Ali Vucicu to nije bitno on voli Zorana zato sto nosi uske pantalonice kao se vidi na slici. Verovatno eri iz Uzica to ide na zivce jer Dika voli zene.

ltcol

25.08.2016 09:14

@Cupi - pa pogledajte ga samo - dasta je nego siljokuran! Mislim se: sta god da dodje, ne moze gore od bivse "govedje glave" keramicara /kafedzije, al oces! di je bre ovo za ministra vojnog, sunce vam neobrazovano lopovsko i dezertersko!

samo tako

25.08.2016 11:13

@Cupi - Ne voli on njega zbob njega samog nego zbog Zike slike, jednog od najvecih donatora nazadnjaka. A taj Zika slike je Djordjevicev kum, pa sada vi vidite. Inace i sam ZIka slika je na mestu savetnika naseg nam dragog predsednika. Sta moze da ga savetuje osim kako da pozira na slikama.

rada

25.08.2016 08:46

dikovića naj bolje poznaju oni koji koji su radili u vojsci. loš čovek ! on je svoj zadatak ispunio prema nato željama. diković ima problem sam sa sobom pa je umislio da je neprikosnoven.

Dete vojnog lica koje si izbacio iz stana

25.08.2016 09:42

Sad je Dikovic kriv jer je odgovorio jenom šoferu da nije u redu da izbacuje ljude na ulicu. Gov... poltronsko nista drugo i ne zna da uradi osim da izbacuje, jer za to i nije potrebna neka pamet. Šoferko, probaj da uselis nekog ili da mu resis stambeno pitanje (ne mislim na tvoju familiju) pa onda kritikuj druge. P.S. Ako hoces da iznenadis AV napravi mu veceru, upali svece, sta god vas lozi da radite. Samo ovaj narod ostavite na miru.

država

25.08.2016 10:21

MSP je postala mešavina uhlebljene dece i namirenih starleta. Kome treba takva diplomatija i zašto mi to plaćamo? Vidi li Vučić taj raspad?

Zoran - Tico - Tico

25.08.2016 10:29

Namrštena faca, korpulencija i dubok glas, ipak nisu garancija ni za šta. Gosp. Diković je folirant koji se oslanja na lupanje šakama gde stigne i lukavost poslušnika. Mada, ni ministar nije neka cvećka. Koje pa on vrhunske vrline ima da bi bio ministar vojske? Očigledno je da će se teško naći pošten a pametan. Takvi su svagda u manjku!

pilot

25.08.2016 10:36

Kao prvo, Dikovic je general sa zavrsenim skolama i vojnik je ceo zivit, a ovaj vetropir i svaler je politicki mutant i sramotno ga je spominjati.To sto je USPEO da se uvali u fotelju, samo je dokaz da Vucic nema sposobnih kadrova, ali sutra, taj isti moze biti i ambasador,ministar sirokog NAPREDNJACKOG SPEKTRA.Bez uvrede ....ministarsko ljudski sljam.

Pedja

25.08.2016 11:08

Covek je u pravu, Djordjevic je jos jedan stranacki kadar, kao i Gasic, koji nema pojma kako rukovoditi vojskom. Nego kada ste tako dobro istrazili DIkovica, zasto se niste potrudili da istrazite i kako je Djordjevic dosao na polozaj, ceo njegov istorijat, mislim da bi bilo zanimljivo i to procitati.

VRAČARAC

25.08.2016 11:51

BOLJE I UŽIČKA REPUBLIKA NEGO TREĆA LIČKA , DRUGA PREKO DRINSKA I OKUPATORSAKA CRNOGORSKA FOTELJAŠKA ....

Luna

25.08.2016 22:49

@VRAČARAC - BRAVO VRACARAC, hvala u ime svih nas koji smo odrastali na uzickoj kaldrmi.... Sergej, Basara, Lj. Simovic, Panovic....ima li potrebe nabrajati poznate i priznate uzicane u bg-u

Zoran

25.08.2016 12:00

Za Dikovica kao profesionalnog vojnika ovo je uvreda,da mora da slusa lupetanja jednog keramicara,pa sofera, koji nisu znali ni svoj posao da rade.Kako je pocelo i Tijana Ajfon moze da dobije drzavnicku funkciju.

Puritanac

25.08.2016 12:11

Da li je Dikovic kriv sto se u ovoj drzavi bez stranackih veza danas ne moze doci do bilo kakvog radnog mesta a kamoli do tako visoke funkcije.Uostalom i da njega smene doci ce neko sa najacim vezama i politickom podrskom a ne neko najsposobniji, tako to ide kod nas.Ne ulazim u to koliko je Dikovic zabrazdio u nepotizam a jos manje kolikom je strucan jer nisam kompetentan da o tome sudim ali pogledom na ovu sliku upada u oci da on iako duplo stariji od ovog Ministra ima bolji stav i drzanje.

sale

25.08.2016 12:46

Pusti jednog uzicanina u firmu i za godinu dana ti naprave uzicku republiku to brate jedan drugog dovlace i prave strategije za udomljavanje po principu ja tebi ti meni .I posle dvadeset godina boravka u Beogradu akcenat ne menjaju razvlace po uzicki da su smesni zbog toga

ggoga

25.08.2016 15:14

@sale - Kakav akcenat Vi imate?

Luna

25.08.2016 22:44

@sale - sale, poljubis nas u uzicku komplet lepinju ?

kaulder

25.08.2016 12:56

Kao prvo: taj Dikovic je sjolovani general koji je prosao ratove za ovu Drzavu zbog cega je i danas trn u oku zapada pa ga domaci izdajnici tipa Kandicke optuzuju za navodne zlocine i blate. Ne znam kakav je on kao covek, kao nacelnik...ali mi smo sve nase prethodne vojskovodje prodali zarad tudjih interesa i podvaljivanja pa ih nakon toga slavili i dizali u nebesa. A ovaj Djordjevic kao i ostali vucicevci: bez kredibiliteta uvaljeni u fotelje. Ovaj bio sofer Jorgovanki, Gasic keramicar..dno dna

ZIVKA

25.08.2016 13:59

Kako starlete napreduju sa napucenim ,ustima ,silikonima ,ovaj djilkos napreduje UTEGNUTIM PANTALONAMA ,IZGLEDA MU USPEVA

VODJA

25.08.2016 14:16

Kod Jorgovanke pale uske pantalone ,to mu je izgleda jedina preporuka ,a i njega je uhvatila na lovu sigurno ne na onaj izvitopereni pogled

Munze

25.08.2016 14:41

Vučiću, sklanjaj ove štetočine! Šta se radi i ko vodi odbranu i Vojsku poslednjih nekoliko godina,prosto da se zabrineš! Gašići,Bandići,Đorđevići, Dikovići i slični potpuno su obesmislili sistem odbrane gurajući poslovne i lične interese u prvi plan. Gluma, podilaženje, nesposobnost i međusobna netrpeljivost prevršila je svaku meru. To je koštalo neke i života a oni i dalje traju.Sada se vidi koliko sistemu trebaju ljudi sa integritetom i šlifom. Ali,takvi nisu po volji politike i biznisa

posta

25.08.2016 17:53

@Munze - Zaista konam vodi vojsku Gasici, bandici, dokici, Dikovici...aman sve gori od gorega. Sklanjajte i postavljajte cestite i pametne ljude...

Simke

25.08.2016 18:51

@Munze - Pravo u centar, bravo! Ministarstvu odbrane je potreban neko ko ima dignitet, autoritet i hrabrosti da stvari postavi na svoje mesto. Krajnje je vreme da se to učini. Ima dosta sposobnih i časnih ljudi ali mislim da bi penzionisani general Sreten Malinović bio pravi čovek za rešavanje problema odbrane.Mnogi imaju visoko mišljenje o njemu,dokazao se kao vojnik i poštuju ga! Posle helikopterske tragedije su mu neki zamerili jer u izjavama stvari naziva pravim imenom.E, baš zato i uliva poverenje!

kalimero

25.08.2016 15:24

Nikada mi nije bilo jasno,kako se mali ljudi koji nisu dorasli da budu predsednici odeljenske zajednice, prihvate odgovornih,važnih poslova .

Lima

25.08.2016 15:35

Dikovic nije u vinklu i to ce vam svaki profesionalni vojnik posvedociti... ali pravi rat se vodi oko para koje su predvidjene za opremanje specijalnih jedinica VS... ministar sa svojim pomocnikom gura domaca sredstva koja k.... nevaljaju a preko medija predstavljaju kao najbolja sredstva u svetu.... veliki novac je u potanju pa se poznati mesetar i trgovac a sada pomocnik ministra Miloradovic umesao sa svojim vezama i bukvalno minira svaku zelju same vojske a forsorajuci raspale domace firme.

nikola

25.08.2016 16:11

Dikovic je General !

Анти паразит

26.08.2016 12:45

@nikola - Г-дин Диковић је само један од српских грамзивих Генерала штеточина, који је изгубио Косово, туживао државу Србију и намажњавао се српских пара, станова. Најбоље би било да га Г-дина Диковића и сличне њему дамо да „генералишу“ код Албанца и то о нашем трошку, тако бисмо сигурно вратили Косово....Прави српски Генерал је српски војвода Радомир Путник који је вратио Косово од Турака.

Jela

25.08.2016 16:12

Sramota je uopste govoriti o skolovanim vojnicima kao sto govori ova gospodja Snezana. Oficir se skoluju za rat tomu je posao. U vreme kada je Dikovic postajao oficir to je bila cast i najmanje 80% oficira tog doba su bili casni ljudi koji su se zakleli drzavi i narodu i koji su tu zakletvu uzeli za veoma ozbiljno Normalno bi bilo da vojni ministar bude skolovani vojnik kome su drzava, narod, vojska i zakletva svetinje. Posto nemamo vojsku nemamo ni ministra zato imamo nato prijatelje

Анти паразит

26.08.2016 10:22

@Jela - Због тих „школованих грамзивих Титових парадних официра“, који су побеђивали само на парадама и у борби за бенефиције, су Срби изгубили последње ратове против Хрвата, и Албанаца, тј. изгубили територије, углед, имовину.... Сви такви „школовани Титови парадни официри“ су требали након изгубљених ратова пред српске судове па да робијају до краја живота у рудницима.

srbenda

25.08.2016 16:53

Pa pogledajte samo ovu sliku i sve ce Vam se reci! Ovaj Dikovic je starog kova, kada se ni u Vojsku nije islo sa ravnim tabanima, i ima bar drzanje jednog generala...a pogledajte ovu ljigu Djordjevica- pa isti kao i svi vucicevi ljigavi, neskolovani i nedostojni funkcije a udomljeni hostapleri!! Ma lepo mu je i rekao-Siljokuran! Pa pogledajte samo kakav nam je ministar Policije..kao na sablon su pravljeni, ljigavci! I naravno da je ovom matorom prekipelo..i sa Gasicem i ovom malom paceru

znalac

25.08.2016 16:56

Svasta ovde pise. Prvo Dikovic ce imati uslove za penziju tek 2018.(citajte zakone), drugo, te ljude u Surcinu i drugim vojnim objektima niko ne moze zakonski iseliti dok im ne resi stambeno pitanje. Trece nije se okruzio klasicima i zemljacima i to zna svako ko zna ko sedi u kolegijumu nacelnika generalstaba i ko pogleda sajt vojske i ministarstva (ali je bata Gasa imao obicaj to da kaze kada je krenuo u obracun sa Dikovicem tako da se vidi i ovaj tekst odakle duva)

veki

25.08.2016 17:10

Moram priznati da se ne razumem u vojsku ali jedno logicno pitanje kako neko ko nije zavrsio vojnu akademiju,nema cin iskustvo i sve sto ide uz to moze postati ministar,,,inace znam da se ministar bavio privatnim biznisom imao je firmu u Bulevaru Kralja Aleksandra,nije mu tesko bilo da zavrsi osnovnu skolu sa odlicnim uspehom s obzirom da mu je tetka i teca bili nastavnici,a to ga je pratilo i u srednjoj...Dikovicu nije na mestu ovakav recnik jer je on general!!

Ma daaaj

25.08.2016 17:12

Desetar je on od paucine i prasine ne vidi nista osim za sebe sve...

DEDA

25.08.2016 17:14

Ma covek je to odavno trebao da kaze i Vucicu jos kada ga je za vreme poplava postrojavao.On je skolovan oficir i razno razne sveznalice, opste primene, treba da postavi na svoje mesto.

Miloš 2

25.08.2016 17:43

Po komentarima, narod zna sve što se događa, kako ih nije sramota, pogledajte ko su ministri, a ko je sve general, pošteni pripadnici VS se stide i grcaju, a tako je i svom narodu u Srbiji, mladi odlaze masovno svakog dana, na 3 meseca da robovskim radom nešto zarade, reklamirane fabričice "stranih investitora" (ološa) ne rade ili obmanjuju našu javnost. Srbijo probudi se i očisti taj ološ. Vladajuća "elita" se enormno obogatila, a pošteni Srbi su gladni.

Сава Прокоповић из Ритопека

25.08.2016 20:21

Шта је то шиљокуран. Ми седимо и тражимо значење те речи. Каже Дракче из Болеч, да је то када шиљиш ону ствар, мушку алатку, да би била добра за дејство. Како шиљиш, није то дрво па да шиљиш. Али кажу да се алатка шиљка, када иде у бој са њом. Ако се то односи на бој, онда то има везе са борбом. Можда овај шиљи, када иде да се бори. Али с ким се бори. Нико то не зна. Ми само знамо, да последњих двадесетак година нико у војсци не ваља, ни министар, ни начелнк Генералштаба. Сви су мој до мојега.

Бошко Београд

26.08.2016 09:34

@Сава Прокоповић из Ритопека - Боре се да живе мукте на рачун српског народа (паразитирају) чије територије, имовину, углед су упропастили, боре се за невиђене бенефиције, за добре и сигурне плате, а изгубили су све ратове. То им је омогућила и даље омогућује иста таква интересна група СФРЈ и српских политичара од Тита до Г-дина Вучића.

Бели Орао

26.08.2016 14:46

@Сава Прокоповић из Ритопека - Шиљокуран је клинац којем се још није преврнула кожица преко гл*вића. Сад знаш Асвалтни Џеку.

BEBA

26.08.2016 18:07

@Сава Прокоповић из Ритопека - SILJOKURAN JE ONAJ DECKO STO JOS NIJE IMAO SEKSUALNE ODNOSE ,PA SE VEZBA SAMOZADOVOLJAVANJEM,ETO TO JE

MILI

26.08.2016 00:22

OBICAN FICFIRIC , NIJE NI OVCE DA CUVA

vlado djukic

26.08.2016 17:30

Poštovana ekipa Alo, Vojno naselje u Surčinu se zove "Sportsko rekreativni centar Surčin" u kojem ne žive izbeglice već penzionisana aktivna i civilna lica koja su bila zaposlena u MO. Osnov njihovog stanovanja su dobijeni službeni stanovi za vreme aktivne vojne službe. Ta lica su po potrebi službe 1991. i 92. godine premeštena iz bivših republika u R. Srbiju i aktivno su učestvovala u odbrani R. Srbije od NATO agresije. Dakle radi se o veteranima rata i njihovim porodicama.