Bagzi
Ilustracija
Bagzi

Ilustracija

Bagzi, Foto: Ilustracija

Milenković je na saslušanju decidirano rekao da je sve radio po njenom nalogu i transkripte prisluškivanih razgovora Vučića i porodice dostavljao njoj lično. Osnovano se sumnja da su ti transkripti završavali kod mafijaša iz "kavačkog klana", piše Srpski telegraf.

"Bivša državna sekretarka je nekoliko sati odgovarala na pitanja policije. Njeni odgovori bili su uglavnom da se ne seća, da ne pamti, da nije upućena. Promena u stavu i ponašanju videla se kada joj je postavljeno pitanje o nalogodavcu, da li neko stoji iza zahteva da se tajno i neovlašćeno snimaju razgovori šefa države i ko", kažu izvori iz istrage.

- Prvo je tokom saslušanja pristala, ali je dan kasnije, po savetu advokata, javila da to odbija, čime je bacila dodatnu sumnju na sebe - svedoče izvori iz istrage.

Inače, Hrkalovićevoj zbog neovlašćenog prisluškivanja šefa države preti dugogodišnji zatvor, čak i do 15 godina, a visina kazne zavisi od onoga što u istrazi bude utvrđeno. Svetozar Vujačić, advokat i savetnik ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, za naš list kaže da je još rano govoriti o pravnoj kvalifikaciji tog dela.

Ključno je pitanje koja pravna kvalifikacija će biti određena nakon istrage i sa čim će tužilaštvo izaći u ovom postupku. Raspon je veliki, od neovlašćenog pristupa tuđim podacima preko odavanja državne tajne do organizovanja grupe za rušenje ustavnog poretka ili pripremu državnog udara. Budući da je reč o prisluškivanju predsednika države sa različitim ciljevima, od kojih je jedan i eksploatacija prikupljenih podataka u svrhu zaštite kriminogenih struktura, zaprećene kazne za sve koji su učestvovali u Vučićevom prisluškivanju mogu biti od nekoliko meseci do višegodišnjih kazni, prenosi Srpski telegraf.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

vlide

25.01.2021 04:35

Ova mi top riba, a ti dejo bazdi!!!

Gagi

26.01.2021 17:51

@vlide - Koliko se ja secam na konferencijama za stampu uvek je bila iza ministra stefanovica.