Aleksandar Vučić
Shutterstock
Aleksandar Vučić, Foto: Shutterstock

Učenica trećeg razreda osnovne škole Dejana A. poslala je pismo i crtež na kojem Vučić, iz njene vizure, rešava kosovski čvor.

Ova učenica osnovne škole poslala je pismo, ali i svoj nesvakidašnji crtež - u glavnoj "ulozi" je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji rešava pitanje tzv. Kosova - onako kako mala Dejana to doživljava.

- Zovem se Dejana A., učenica sam trećeg razreda osnovne škole u Lazarevcu. Svaki dan gledam na televiziji kako se naš predsednik Aleksandar Vučić bori za Kosovo. Pošto je on veliki čovek, ja njega vidim ovako kako sam ga nacrtala i želim da on pobedi. Nadam se da će uspeti u tome - napisala je Dejana.

Na Dejaninom crtežu prikazan je Albanac koji kaže: "Kosovo je naše", i predsednik Vučić, koji mu odgovara: "Kad dunem i vatru sunem, sve ću vas oduvati", a između njih je nacrtana "granica", koju je devojčica obeležila crvenom bojom i na njoj napisala "Kosovo je Srbija".

Dejanina majka Mirjana A. kaže nam da devojčica pohađa likovnu školu i redovno gleda televiziju sa roditeljima, te da, kad se na ekranu pojavi predsednik, za njega kaže da je "veliki", što ju je i podstaklo da ga samoinicijativno naslika.

Ona kaže da je on veliki čovek, visok, pa tako može da se izbori sa svim i svačim. Ona ga tako vidi. Kada kupimo novine, ona voli da ih prelista.

- Sve prati, ona to obožava. Oduševila sam se kad sam videla šta je nacrtala. Ona predsednika Vučića vidi kao borca, tako ga je i nacrtala, kao da se bori sa nekim - kaže majka devojčice Dejane.