Sednica GO Demokratske stranke
Tanjug/Tara Radovanović
Sednica GO Demokratske stranke

Tanjug/Tara Radovanović

Sednica GO Demokratske stranke, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Jedan od njih, Branislav Lečić, kazao je novinarima da mu nije data reč kada je zatražio, i ocenio da se demokratija "polako ukida u DS".

 

- Mislim da nema kvoruma i da na sednici učestvuju gosti koji nisu članovi stranke - rekao je Lečić novinarima u holu zgrade opštine Stari grad, gde se održava sednica i dodao da se neće vraćati na sednicu.

Pored njega, sednicu su napustili i poslanici DS Aleksandra Jerkov, Radoslav Milojičić Kena i Balša Božović, kao i bivši ministar Slobodan Milosavljević i trenutno se nalaze u holu.

Sednica GO Demokratske stranke

Tanjug/Tanja Radovanović

Sednica GO Demokratske stranke, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Jedan deo članova Glavnog odbora Demokratske stranke napustio je danas sednicu, a funkcioner te stranke Branislav Lečić, koji je među onima koji su izašli, rekao je novinarima da veruje da rukovodstvo stranke sada nema kvorum za odlučivanje.

On je rekao da je tražio reč, ali da je nije dobio, što se prvi put dogodilo u DS i ocenio da DS odlazi od svoje suštine.

- Mislim da će ovo ostaviti ozbiljne posledice na funkcionisanje DS zato što je nemoguće da iz DS nestane demokratije, jer onog trenutka kada se to desi, mislim da smo popuno poraženi u celoj zemlji - istakao je Lečić.

Na pitanje kako komentariše obraćanje Nebojše Zelenovića, koji nije član DS, Lečić je rekao da bi to imalo smisla da je došlo do ujedninjenja DS, ali sada sa pozicije šefa druge političke stranke da raspravlja i utiče na politiku, uređenje i finansije DS nije primereno.

Branislav Lečić

Tanjug/Tara Radovanović

Branislav Lečić, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kako je rekao, to je samo jedan od razloga zbog kojih su članovi GO napustili sednicu, a reč je o nezadovoljstu generalno zato što se demokratija u DS ukida. Lečiću je zabranjeno da govori, a reč je potom data Nebojši Zelenoviću, predsedniku stranke Zajedno za Srbiju koji je pohvalio Zorana Lutovca.

 

Replicirao mu je Balša Božović rekavši da im lekcije drži neko čiji je predsednik Dragan Đilas opljačkao DS za pet miliona evra, a sada dolaze da upravljaju tom strankom. Radoslav Milojičić Kena zatražio je utvrđivanje kvoruma i rekao da je Đilas obarajući Tadića tražio da se javnom prozivkom utvrđuje kvorum.

Zoran Lutovac

Tanjug/Tara Radovanović

Zoran Lutovac, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Pad kvoruma bi značio raspisivanje vanredne skupštine na kojoj bi izgubio Lutovac i donela se odluka o izlasku na izbore. Zbog toga Đilas na silu bez kvoruma trenutno drži Glavni odbor Demokratske stranke - rekao je Kena.

Članovima GO obratio se i predsednik DS Zoran Lutovac koji je rekao da ako DS želi da vrati poverenje građana mora da počiva na solidarnosti, a ne na spletkarenju, te da moraju da otvore prostor onima koji su posvećeni stranci, a ne onima koji kalkulišu i mešetare.

Kao drugi korak u vraćanju poverenja u DS Lutovac je naveo da DS mora da pokaže da je stranka koja vraća svoje dugove i da će pokušati da dobije poverenje građana da se DS finansira samostalno i da ne zavisi ni od tajkuna ni od budžeta kako bi donosila ispravne odluke. On je predložio da se formira Odbor za finansijsko upravljanje i kontrolu, koji bi se bavio finansijama, a činili bi ga ugledni članovi.

Slobodan Milosavljević

Tanjug/Tara Radovanović

Slobodan Milosavljević, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Novinarima je nezvanično rečeno da je šef informativne službe DS Biljana Maksimović dobila otkaz zato što je napustila sednicu GO.

Pored Lečića, sednicu su napustili i poslanici Aleksandra Jerkov, Radoslav Miličić, Balša Božović, nekadasnji ministar Slobodan Milosavljević...

Sednica GO Demokratske stranke

Tanjug/Tara Radovanović

Sednica GO Demokratske stranke, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Zoran Lutovac po nalogu Dragana Đilasa raskida sve veze Zorana Đinđica sa Demokratskom strankom!

Dokaz za to je i predlog Lutovca za formiranje Građanskog demokratskog kluba, na čijem spisku se nalazi između ostalog i ime Čedomira Čupića, koji je o pokojnom premijeru Zoranu Đinđicu nije imao blagonaklon stav i dobro mišljenje.

Na jednom audio snimku najbolje se može videti s kakvom gorčinom Čedomir Čupić govori o pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću.

- Gospodo kada na jednoj donatorskoj večeri na kojoj se nalazi čovek koji je pre dva meseca izašao iz zatvora, koji je pod teškim istragama. Tu se nalaze crkveni velikodostojnici koji treba da promovišu velike hrišćanske ideje, gledam premijera kako sedi na toj večeri, pa kako on sme da sedi na toj donatorskoj večeri - rekao je Čupić.

Čedomir Čupić, profesor

printscren youtube

Čedomir Čupić, profesor, Foto: printscren youtube

- Šta je to, kakva je to poruka sa te večere, jel to poruka - "Gospodo, možete sve da radite, to košta toliko i toliko, imate li novce, evo indulgencija košta toliko, hajde, hoćemo li da prodajemo indulgencije". Onda to javno da se obeznani, pa onda da se ide na šaltere da se vidi koliko to košta... - rekao je Čupić.

Komentari (3)

nela

30.11.2019 16:35

Demokrati su se raspali nem Đinđića da ih predvodi zatajili nema snage ko da ih vodi.Potonuli su totalno.

jasmina91

30.11.2019 16:36

Cinimi se da je u DS umrla demokratija, vreme je doslo da se ta stranka ugasi

Jokalica

30.11.2019 16:56

Pričaju kako je sadašnja vlast ugušila demokratiju, a sami predstavnici DS pokazuju da su oni rušitelji demokratije kroz uništavanje gradova širom Srbije, vređanje žena, radovanju kada je Vučiću bilo loše i sve u cilju ostvarivanja samo sopstvenih interesa.