Pokušaj državnog udara? Demonstranti prave haos po Banjaluci, kreću na Dodika? (VIDEO)

Završni predizborni miting vladajuće SNSD Milorada Dodika biće održan večeras u centru Banjaluke, a u gradu je situacija izuzetno napeta zbog toga što se uporedo sa tim mitingom održava veliki protest skupa građana "Pravda za Davida".

Banja Luka , Foto: Foto: Printskrin

Organizatori i jednog i drugog skupa pozvali su na mirna i dostojanstvena okupljanja.

Deo medija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH izveštavaju, međutim, da su pripadnici pollicije Republike Srpske navodno sprečavali dolazak građana na protest "Pravda za Davida", da su kontrolisali vozila i da su odvraćali građane od odlaska u Banjaluku, dok deo banjalučkih medija javlja da su otac preminulog mladića Davor Dragičević i pristalice te grupe zaustavljali učesnike u saobraćaju i udarali u automobile u centru grada.

Tačno u 18 sati Davor Dragičević, otac stradalog Davida izašao je na ulicu u centru Banjaluke i zajedno sa članovima grupe "Pravda za Davida" blokirao saobraćaj.

Mediji podsećaju da je Davor Dragićević ranije rekao da, ako ubice njegovog sina ne budu identifikovane i hapšene do 5. oktobra, 7. oktobra neće biti izbora, kao i na njegovu izjavu da će se "danas priključiti svome sinu."

On je poručio da država više ne postoji i da će blokirati sve ulice i celu Republiku Srpsku.

- Sve jedan pripadnik koji nam ne bude prišao neka zna da neće više ni živeti u ovoj državi - poručio je Dragičević.

 

Otac nastradalog Davida najavio je da će pripadnike vlasti, sve one koje podržavaju vlast i njihove porodice, njegovi istomišljenici krenuti da "lome po kućama".

Okupljena grupa je mala, ali radikalna i spremna na obračun sa policijom.

U isto vreme u Sarajevu se održava i protest podrške Pravda za Dženana, koje predvodi otac Dženana Memića, mladića koji je pre dve i po godine stradao pod još nerazjašnjenim okolnostima na Ilidži.

 

SNSD je saopštio da ova stranka u kampanji nije izgovorila nijednu tešku reč, nije povukao nijedan ružan potez, niti je koristio negativnu retoriku, za razliku od njihovih političkih oponenata koji su, kako se navodi, nažalost, sve vreme pokušavali da Republiku Srpsku predstave lošom, te da prepadnu i zastraše njen narod.

Iz SNSD-a navode da je to stranka mira, nenasilja, demokratije, poštovanja institucija i stranka koja sigurno nikada i nikome nije nanela bilo kakvo zlo i bilo kakvu štetu, naprotiv - uvek je radila na poboljšanju kvaliteta života svih građana Republike Srpske.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Poseidon
  06/10/2018 - 13:17
  Čitate li šta ste napisali? Ništa od gore navedenog se nije desilo! Kako možete toliko lagati?
 • Korisnik: Wlad
  06/10/2018 - 09:08
  Nego sta, tako treba...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi