Đilas i Đinđić
Alo.rs
Đilas i Đinđić

Alo.rs

Đilas i Đinđić, Foto: Alo.rs

Kako mediji prenose, reč je o članovima koji su "grubo kršili Statut, programska načela i ciljeve DS te svojim postupcima naneli štetu ugledu stranke".

Suspendovano je šestoro od sedmoro članova Statutarne komisije ove stranke protiv koji je pokrenut postupak, a to su Srđan Sandić, Milan Ivanović, Suzana Bojković, Mirko Šoć, Filip Isailović i Dejan Kranječević, a glasanje je bilo tajno.

Reč je o ljudima koji su "već duže vreme kršili ovlašćenja tog stranačkg organa i zajednički donosili nestatutarne odluke".

Nema sumnje da se radi o reformi koju je Lutovac trebalo da sprovede, po nalogu Dragana Đilasa, kako bi DS postala još jedan satelit Đilasovog Saveza za Srbiju, a čemu se veliki deo članstva usprotivio. Ipak, po svemu sudeći, Lutovac će uspešno sprovesti uništenje DS-a i Đilasovu osvetu Đinđićevoj stranci.Postupak protiv njih vodio je Izvršni odbor stranke zato što su članovi iz različitih lokalnih organizacija DS.

Statutarna komisija ima devet članova, a postupak nije vođen protiv Dušana Dinčića i Aleksandra Stankovića.

Komentari (1)

Dragan

30.05.2020 23:13

Zao mi sto ubise Djindjica a za ove me zabole. Da se ja pitam oni bi bili marginalci ovog drustva. Videli smo koliko su sposobni.