Đilasova diktatura i osveta Đinđićevoj stranci

Izvršni odbor Demokratske stranke doneo je danas odluku o jednogodišnjoj suspenziciji šest članova stranke

Đilas i Đinđić
Đilas i Đinđić, Foto: Alo.rs

Kako mediji prenose, reč je o članovima koji su "grubo kršili Statut, programska načela i ciljeve DS te svojim postupcima naneli štetu ugledu stranke".

Suspendovano je šestoro od sedmoro članova Statutarne komisije ove stranke protiv koji je pokrenut postupak, a to su Srđan Sandić, Milan Ivanović, Suzana Bojković, Mirko Šoć, Filip Isailović i Dejan Kranječević, a glasanje je bilo tajno.

Reč je o ljudima koji su "već duže vreme kršili ovlašćenja tog stranačkg organa i zajednički donosili nestatutarne odluke".

Nema sumnje da se radi o reformi koju je Lutovac trebalo da sprovede, po nalogu Dragana Đilasa, kako bi DS postala još jedan satelit Đilasovog Saveza za Srbiju, a čemu se veliki deo članstva usprotivio. Ipak, po svemu sudeći, Lutovac će uspešno sprovesti uništenje DS-a i Đilasovu osvetu Đinđićevoj stranci.Postupak protiv njih vodio je Izvršni odbor stranke zato što su članovi iz različitih lokalnih organizacija DS.

Iako se postupak vodio protiv sedam članova DS, suspendovano je njih šest, jer za sedmog člana Statutarne komisije Dragana Radulovića nije bilo jednoglasne odluke IO.

Statutarna komisija ima devet članova, a postupak nije vođen protiv Dušana Dinčića i Aleksandra Stankovića.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dragan
  30/05/2020 - 23:13
  Zao mi sto ubise Djindjica a za ove me zabole. Da se ja pitam oni bi bili marginalci ovog drustva. Videli smo koliko su sposobni.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi