Sergej Trifunović, Dragan Đilas
Tanjug/Tara Radovanović
Sergej Trifunović, Dragan Đilas

Tanjug/Tara Radovanović

Sergej Trifunović, Dragan Đilas, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Veliki broj članova i funkcionera demokratske stranke ogorčen je jučerašnjom skandaloznom odlukom Izvršnog odbora stranke da suspenduje na godinu dana šest članova Statutarne komisije stranke, jer su, kako se navodi u odluci, "u proteklom periodu grubo kršili njen Statut, programska načela i stranke, i tako svojim postupcima naneli štetu njenom ugledu".

Prva se oglasila Nada Kolundžija, potpredsednica Demokratske stranke:

"Danas je izvršni odbor DS koji je izabran na Glavnom odboru, suspendovao Statutarnu komisiju koja je izabrana na Skupštini stranke. To nije reforma, to je poništavanje pravnog ustrojstva stranke. Urušavanje institucija. Gaženje Statuta. Ukidanje demokratskih procedura", napisala je ona.

Nada Kolundžija

Tviter printskrin

Nada Kolundžija , Foto: Tviter printskrin

Nakon toga se oglasio i Ivan Krstić, a uz svoj status je priložio i fotografiju:

"Ekipa članova DS koja je večeras pogazila najviši akt naše stranke. Stranku nam je oteo šabački lobi na čelu sa predsednikom IO i nesrećnim polupismenim sekretarom. Tu je i predsednik, ali se on ne pita ništa", ističe Krstić.

Tvit Ivana Krstića

Tviter printskrin

Tvit Ivana Krstića, Foto: Tviter printskrin

Situacija je dobila svoj epilog kada su se uključili Konstantin Samofalov i Balša Božović:

"Kada izvšni odbor stranke raspusti Statutarnu komisiju izabranu na Skupštini stranke, to vam je kao da Vlada Srbije ukine Ustavni sud. Nije da se to u Srbiji i dan danas ne dešava. Neka rade kako žele u svakoj stranci, ali kao pravnik osećam obavezu da se fenomenološki osvrnem", rekao je Samofalov, a Balša Božović dodao:

"Ne samo to. To je kao da sudijama Ustavnog suda uzme državljanstvo", zaključio je.

Tvit

Tviter printskrin

Tvit, Foto: Tviter printskrin