Gordana Čomić sa pozivima za glasanje
Tanjug/Oksana Toskić 20.04
Gordana Čomić sa pozivima za glasanje

Tanjug/Oksana Toskić 20.04

Gordana Čomić, Foto: Tanjug/Oksana Toskić 

Demokrate odustaju od Evropske unije, ocenila je poslanica te stranke Gordana Čomić, negodujući zbog odluke stranačkog Predsedništva o neučestvovanju u današnjim razgovorima vlasti i dela opozicije o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropskog parlamenta.

"Demokrate odustaju od EU. Ne učestvujemo u Žan Mone dijalogu", prokomentarisala je Čomić na Tviteru.

Kurti ih je zvao da se fotografišu, a oni mu rekli - NE! Uvreda neslućenih razmera! Sve zbog jednog obeležja!

AUTOR: KoSSev/D.S. DATUM I VREME: 09.10.2019. 09:37 Užas! Priština, Foto: Tanjug Vođa Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, u svojoj kancelariji i dalje drži samo (albansku) nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu Republike Kosovo, piše Kossev pozivajući se na prištinski "Zeri".

Kako prenose mediji odluka Predsedništva stranke je poništila ranije odluke poslaničke grupe i Glavnog odbora i tako otvorila pitanje mogućeg raskola u DS.

Predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, Dejvid Mekalister, pozvao je sve političke grupe da usvoje "praktičan i otvoren" pristup kada je reč o međupartijskom dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji.

"Neki drugi put razgovaraćemo o budućnosti", poručila je Čomić Mekalisteru posle odluke Predsedništva DS.

Pročitajte još:

Prva runda međupartijskog dijaloga, kome će u ime Evropskog parlamenta posredovati nekadašnji parlamentarci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, održaće se danas i sutra u Beogradu i biće podeljena u pet sesija.

BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare