Dragan Đilas, Dejan Božić
Privatna arhiva
Dragan Đilas, Dejan Božić

Privatna arhiva

Dragan Đilas, Dejan Božić, Foto: Privatna arhiva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Dejana Božića (1978) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i tom prilikom otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane. Takođe, zbog istog krivičnog dela podneta je krivična prijava protiv tridesetšestogodišnje žene.

Policija je u Leštanima u jednoj hali pronašla i zaplenila 21 sasušenu biljku marihuane i 19 ovih biljaka u zasadu, kao i prateću opremu za proizvodnju ove opojne droge.

Takođe, pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste pronađena je kutija sa manjom količinom marihuane, kao i dve plastične kese sa ovom opojnom drogom.

Osumnjičenom Dejanu Božiću je određen pritvor do 30 dana.

Nekada je uzgajao šampinjone i bio uspešan u tome.

Dejan Božić (42) dobio je 2011. godine nagradu Grada Beograda za najboljeg poljoprivrednika. Konkretno, za uzgoj šampinjona. Danas je uhapšen zbog sumje da je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet opojne droge.

Kako se saznaje, Božić se desetak godina bavio proizvodnjom šampinjona. Ovaj posao je preuzeo od svog oca, koji je biznis pokrenuo pre 36 godina.

Božić je preuzimanjem uveo i novine u ovaj posao. On je napravio plastenike u kojima su uslovi prilagođeni uzgajanju pečuraka. Počeo je sa četiri plastenika, da bi za 4 godine, imao 18. Danas je uhapšen zbog sumnje da se bavio i proizvodnjom droge.

Uhapšeni je dobitnik Nagrade grada Beograda za 2010. godinu u oblasti poljoprivrede, i to u vreme kada je Dragan Đilas, sada jedan od lidera Saveza za Srbiju, obavljao funckciju gradonačelnika Beograda.

Dragan Đilas, Dejan Božić

Privatna arhiva

Dragan Đilas, Dejan Božić, Foto: Privatna arhiva

 

 

Komentari (2)

Marija

13.01.2020 19:58

Od postenja do kriminala je tanka nit i zato se uvek moramo dobro cuvati.Da je gajio i dalje pecurke imao bi trziste,vise rada i malo manji prihod ALI bio bi slobodan a to vise vredi od bilo koje zarade,

Rebel

13.01.2020 20:30

Zaboravili ste da spomenete da je dotični bio u istom busu sa Jeremićem, a glavni ketering držao na viteškom turniru gde je bio Obradović the fashist. Pajkić se motao negde tu a Sergej samo terao narkomana Čedu dalje od poljane