PARIZ Dačić, Tasovac i Verbić na Generalnoj konferenciji Uneska

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predvodiće delegaciju Srbije na Generalnoj konferenciji Uneska, koja je danas počela u Parizu, a na kojoj će se, između ostalog, razmatrati i zahtev za prijem Kosova u članstvo te organizacije.

 

Unesko Unesco
Unesko, Foto: Wikipedia

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačićevo istupanje je predviđeno za sredu 4. novembar.

U delegaciji će biti ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, kao i predsednik Nacionalne komisije Srbije za saradnju s Unesko Goran Milašinović, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Glavna tema 38. generalne konferencije je obeležavanje 70. godišnjice od osnivanja Uneska, kao i usvajanje dvogodišnjeg programa rada i budžeta Organizacije. Srbija je jedan od potpredsednika ovogodišnjeg zasedanja Generalne konferencije Uneska

Na dnevnom redu između ostalog, biće razmatranje zahteva za prijem Kosova, a na preporuku Izvršnog saveta Uneska koja je usvojena 21. oktobra.

Dačić je ranije rekao da bi glasanje o predlogu za članstvo Kosova moglo biti na dnevnom redu oko 9. novembra.

Glavna tema Generalne konferencije u Parizu od 3. do 18. novembra je obeležavanje 70. godišnjice od osnivanja Uneska, kao i usvajanje dvogodišnjeg programa rada i budžeta Organizacije. Srbija je jedan od potpredsednika ovogodišnjeg zasedanja Generalne konferencije Uneska.

Od pitanja od interesa za Srbiju, na dnevnom redu Generalne konferencije biće i izbori za Izvršni savet Uneska gde je Srbija jedan od kandidata. Izbori za Izvršni savet će se održati 11. novembra.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi