DAČIĆ SA AMBASADOROM KENIJE "Neophodno unaprediti saradnju"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić danas se sastao sa državnim sekretarom u Ministarstvu spoljnih poslova Kenije Ababom Namvambom. Njih dvojica su, tom prilikom, raspravljali o stavovima prema Kosovu i Metohiji, i nužnosti da se kooperacija između dve države podigne na viši nivo.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Tanjug

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Kenije Ababu Namvamba rekao je danas u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem da Kenija neće menjati stav po pitanju Kosova i Metohije i da osuđuje svaki vid kršenja međunarodnog prava.

Dačić je, kako se navodi u saopštenju, ponovio da naša država veoma ceni principijelnu podršku Kenije o pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije uz puno poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava.

On je u razgovoru sa gostom iz Kenije konstatovano da je neophodno unaprediti saradnju naših dveju zemalja u svim oblastima od obostranog interesa.

Naveo je i da Srbija pridaje veliku pažnju saradnji sa afričkim državama, još od osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja i da želi da dodatno unapredi saradnju sa svim zemljama na afričkom kontinentu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi