NOVI AMERIČKI AMBASADOR SUSREO SE SA SRPSKIM MINISTROM SPOLJNJIH POSLOVA Dačić i Godfri svečano su položili američku zastavu koja se pre 100 godina vijorila na Beloj kući

Poželeo mu dobrodošlicu

Ivica Dačić, Entoni Godfri, ambasador SAD
Ivica Dačić, Entoni Godfri, ambasador SAD, Foto: Ministarstvo spoljnjih poslova S

 * Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa novim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Entoni Godfrijem

* Šef diplomatije je poželeo dobrodošlicu novom američkom ambasadoru i puno uspeha na ličnom i profesionalnom planu tokom njegovog mandata u Republici Srbiji

* Tokom razgovora je izražena obostrana spremnost za nastavak rada u oblastima od zajedničkog interesa s ciljem osnaživanja odnosa dve zemlje

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa novim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Entoni Godfrijem.

NOVI AMERIČKI AMBASADOR STIGAO U BEOGRAD! Srbi mu priredili toplog zeca! Postavio pitanje građanima Srbije, a od odgovora će ga danima boleti glava! (FOTO)

Šef diplomatije je poželeo dobrodošlicu novom američkom ambasadoru i puno uspeha na ličnom i profesionalnom planu tokom njegovog mandata u Republici Srbiji.

PREDAĆE AKREDITIVE PREDSEDNIKU SRBIJE VUČIĆU Američka ambasada objavila: Novi ambasador Entoni Godfri stiže u Srbiju! Do kraja ove nedelje je tu!

Tokom razgovora je izražena obostrana spremnost za nastavak rada u oblastima od zajedničkog interesa s ciljem osnaživanja odnosa dve zemlje, kao i za jačanjem konstruktivnog i dinamičnog političkog dijaloga.

 

Istaknuto je da bi trebalo nastaviti sa isticanjem pozitivnih primera istorijskog savezništva, poput prošlogodišnjeg obeležavanja stogodišnjice podizanja srpske zastave na Beloj kući, kao i drugih primera savezništva naše dve zemlje tokom dva svetska rata i, uopšte, kroz istoriju.

 

Nakon susreta, u Muzeju srpske diplomatije Ministarstva spoljnih poslova, ministar Dačić i ambasador Godfri svečano su položili američku zastavu koja se pre 100 godina, zajedno sa srpskom, vijorila na Beloj kući. To je, ujedno, bio prvi put da se zastava neke druge države vijorila na Beloj kući.

Ivica Dačić, Entoni Godfri, ambasador SAD
Ivica Dačić, Entoni Godfri, ambasador SAD, Foto: Ministarstvo spoljnjih poslova S

 

Šef srpske diplomatije je tom prilikom predstavio dokumenta koja simbolizuju neke od najznačajnijih momenata u zajedničkoj istoriji odnosa dveju zemalja, među kojima je i telegram koji je predsednik Vilson uputio predsedniku Vlade Nikoli Pašiću u kojem se izražava divljenje odvažnom srpskom narodu za herojstvo tokom Prvog svetskog rata.

"SRAM TE BILO SKOTE" Srbi olujno odgovorili američkom ambasadoru, stali u odbranu GENERALA LAZAREVIĆA: Vaša zločinačka armija je pobila na stotine nedužnih ljudi!

VOJNA PARADA U NIŠU JE ZA ONE KOJI SRBIJI NE ŽELE DOBRO Lazanski za pokazivanje mišića, protiv lažnog morala SAD. Kako je samo odbrusio Skotu...

BOJNO POLJE - SRBIJA Putin i Tramp HITNO šalju specijalce u našu zemlju! Kod nas počinje NAJVEĆA BITKA svetskih sila!

BONUS VIDEO: Ministar Dačić o naoružavanju Srbije, Kosovu i konačnoj odluci Evropske unije

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi