DAČIĆ U JUTARNJEM "Da li vi to mene ne računate? Slušajte me dobro"

Problem je što svi misle da je Skupština tamo neko mesto za penzionere, izjavio za TV Prvu novi predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Printscreen

Predsednik Skupštine je druga po snazi funkcija u državi jer Skupštinu, kao i predsednika bira narod, objasnio je lider SPS i dodao da to ne kaže zbog sebe već zbog institucije.

Upitan da li ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "sklonio" u Skupštinu ili je sam to odlučio, Dačić kaže: "Nisam se ja sklonio već smo Vučić i ja odlučili da ta institucija mora da se ojača. Nikada ni jedan lider stranke nije bio šef Skupštine, jer je svako gledao da svoju moć meri kroz izvršnu vlast."

Kako dalje ističe, ko želi ozbiljno da se bavi politkom zna da je za politiku važno kakvu će politiku da vodi. Na pitanje kakvu će on politiku da vodi, s obzirom na to da većinu u Skupštini ima SNS, Dačić kaže da je SNS dominantan i u vladi. "Funkcija ne čini čoveka, već čovek funkciju", dodao je on.

"Ja sam tamo da delujemo efikasno i radimo dobro i da činimo zajednični front vlasti. Znam da će svako sada to da tumači na svoj način, ali Vučić nije morao meni da ponudi to mesto, nije imao loše namere. Dugo smo razgovarali o tome.", kaže Dačić.

Ističe da su on i predsednik Srbije pre svega prijatelji. "Ovo je samo jedan trenutak u političkoj istoriji koja će biti burna u narednih nekoliko godina. Čeka nas dijalog s Prištinom, pristisci na međunarodnoj sceni, razgovori u vezi EU...", kazao je on.

Lider SPS je ocenio i da postoji jedna bolest a to je kratkoviidost, u smislu da će sada svako da tumači poziciju SPS na ovaj ili onaj način, odnosno u smislu da ima ovoliko ministara ili onoliko, "a niko ne pita koliko ko ima moći na političkoj sceni".

"SPS ima predsednik Skupštine, generalnog sekretara, potpredsednika vlade...", kaže Dačić. Na pitanje ko će biti ministar prosvete, pošto ga daje njegova partija, odnosno "da da vest građanima Srbije", Dačić je odgovorio sa "neću", a zatim dodao da se šali.

Ipak, na konstatciju da sada SPS ima manje važnih funkcija, predsednik Skupštine je imao spreman odgovor: "Da li vi to mene ne računate? Kako vi računate da vredi predsednik Skupštine?"

"To je problem, što svi mislite da je Skupština tamo neko mesto za penzionere i hoćete da ga skrajnete. To je pogrešno. Sušajte me dobro, ja vodim politiku, glasači glasaju za SPS zbog toga i meni treba prostor za delovanje i ja sam od četvrtka bio na svim televizijama na kojima nisam bio, šta će meni više od toga", rekao je Dačić.

A nije , kako kaže, odustao ni odonoga što je najavio ranije,a to je čistka u stranci. "Sada ću imati više vremena za to".

Povezane vesti

 • Korisnik: Roki
  26/10/2020 - 12:07
  Naravno da ga je sklonio.Dacic to odlicno zna samo taktizira.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi