Željko Bodrožić
Privatna arhiva
Željko Bodrožić

Privatna arhiva

Željko Bodrožić , Foto: Privatna arhiva

Bodrožićeva pojava bi izrevortirala svakog iskrenog borca za očuvanje životne sredine koji organizuje neki protest, ili skup, ali, u ovom slučaju, on je oberučke prihvaćen pa se sa pravom može sumnjati u namere ovog okupljanja.

Šta se zapravo desilo. Bodrožić se ni manje ni više, na skupu koji jelte traži "čistiji vazduh", pojavio sa cigaretom u ustima. 

Umesto da bude udaljen zbog toga što kao čunak hoda gradom, okupljeni ispred skupštine su ga pozdravili, i sa sve oblakom dima primili u svoje redove.

E sad, tu se nameće jedno jednostavno pitanje - da li ovi "borci" pitanje čiste životne sredine koriste samo kao političko sredstvo kako bi na perfidan način prevarili ljude da ih podržavaju? Slika sa današnjeg okupljanja može dati jasan odgovor na ovo.

Podsetimo, pušenje cigareta je navika koja zagađuje vazduh emitovanjem štetnih materija koje se nalaze u dimu. Prema časopisu "Medical news today", zagađenje uzrokovano pušenjem je deset puta veće nego ono koje dolazi iz sagorevanja dizel motora.